Kaçak elektrik kullanmak suçundan 5 aydır yattığı cezaevinden Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında 4 gün önce tahliye olan Aytekin Karadana, dün saat 14.30 sıralarında, plakasız 3 tekerlekli motosikleti ile gezintiye çıktı. İzmir-Aydın Karayolu, Ödemiş Köprüsü üzerine geldiğinde market işletmecisi, iki çocuk babası Karadana’nın motosikleti arıza yaptı. Bunun üzerine Karadana, kendisi gibi market işleten arkadaşı 48 yaşındaki Erdoğan Seykin’i cep telefonundan arayıp, yardım istedi.

Seykin, 35 TJJ 43 plakalı otomobiliyle arkadaşının yardımına gitti. Seykin, Karadana’nın arıza yapan motosikletini bağladıkları bir halatla çekmeye başladı. Bir süre yol aldıktan sonra, kask takmadığı öğrenilen Karadana, motosikletten düşüp, başını asfalta çarptı. Ancak, Karadana, kazadan sonra arkadaşı Seykin’e bir şeyi olmadığını söyleyip, Çaybaşı Mustafa Kemalpaşa Mahallesi’ndeki evine döndü.

Kazadan 2 saat sonra fenalaşıp, kusmaya başlayan Karadana, yakınlarının çağırdığı ambulansla İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Karadana, doktorların müdahalelerine rağmen bugün saat 05.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Polis, olayın ardından Karadana’nın kullandığı motosikleti otomobiliyle çeken Seykin’i gözaltına aldı.

Öte yandan, Karadana’nın İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından bugün ikindi vakti yakınları tarafından alınan cenazesi Çaybaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.