Keşan Yukarı Zaferiye Mahallesi, Hastane Caddesi üzerinde bulunan ve Keşan Devlet Hastanesi’ne yaklaşık 50 metre uzaklıktaki Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin bahçesi, okul yönetimi tarafından otopark olarak kiraya verildi. Bahçeyi otopark olarak kiralayan kişi de düğün için bahçeyi bir çiftin kullanımına açtı. Dün gece müzik eşliğinde yapılan düğün, hastanede yatarak tedavi gören hastaları rahatsız etti.

“HİÇ HOŞ OLMAMIŞ”

Tepkiler üzerine düğün sahipleri gerekli izinlerin alındığını öne sürerken, Keşan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Necip Uluz, alanın Keşan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin denetiminde olduğunu ve kiraya verildiğini söyledi. Uluz, “Halk, düğünden dolayı şikayetçi olabilir ama alan bizim idaremizde değil. Bizim denetimimiz dışında bir alan. Keşan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi bu alanı otopark olarak başka bir şahsa kiralamıştı. Bu otoparkçı şahısta herhalde düğün için alanı kiraya vermiş. Hastaneye yakın bir mesafede düğün yapılması hiç hoş olmamış. Şu anda hastanede 70’e yakın hasta tedavi görüyor” dedi.

"GEREKLİ İNCELEMEYİ YAPACAĞIZ"

Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ise hastane yanında düğün yapılmasının doğru olmadığını ve bu konuda inceleme başlatacağını ifade ederek şunları söyledi:

“Düğün yapmak için Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden izin alınması gerekiyor. Konudan haberim yoktu, olsaydı müdahale ederdik. Hastane yakınında düğün yapılması doğru değil, gerekli incelemeyi yapacağız. Bir daha da bu alanda düğün yapılmasına izin vermeyeceğiz”

“HASTANE YANINDA DÜĞÜN DOĞRU DEĞİL”

Keşan Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel de hastane yanında yapılan düğünden haberi olmadığını kaydederek, “Düğünden haberim yok, doğru bulmuyorum bu konuda inceleme yapacağım” şeklinde konuştu.



ÜY(LK/AK)