Karlıova İlçesi'ne bağlı Taşlıçay Köyü'nde oturan 9 aylık hamile Hatice Oral'ın doğum sancısının başlaması üzerine, Karlıova Devlet Hastanesi'ni arayan yakınları, ambulans istedi. Hastayı almak üzere yola çıkan ambulans ve 112 Acil Servis ekipleri, 4 kilometrelik köy yolunun kar nedeniyle kapalı olması üzerine, hasta yakınlarını arayarak Hatice Oral'ı ana yola getirmelerini istedi. Yakınları, hastanın durumunun kötü olduğunu belirtip, bu yüzden kar ambulansının getirilmesi talebinde bulundu. Ancak bu kez de ilçede bulunan kar ambulansının arızalı olduğu haberi geldi.

3 SAAT SÜREN ÖLÜMÜNE YOLCULUK

Hatice Oral'ın eşi 25 yaşındaki eşi Burhan Oral ve yakınları, iple çekilen el yapımı ilkel bir kızakla doğum sancısı çeken genç kadını ambulansa kadar taşımaya karar verdi. Yolda defalarca devrilen kızak, düzeltilerek ambulansa yetiştirilmeye çalışıldı. Bir çok kez ölüm tehlikesi geçirmesine rağmen doğum sancısı çeken Hatice Oral, 4 kilometrelik yolu 3 saatte aşan 9 yakını tarafından, ana yolda bekleyen ambulansa yetiştirildi.

Yol üzerinde bekleyen 112 Acil Servis ambulansına alınan Hatice Oral, sağlık ekibi tarafından ilk müdahalesi yapılıp hemen Karlıova Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede doğumu gerçekleştirilen Hatice Oral, sağlık bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. Ancak doğum sonrası kanaması durmayan Hatice Oral, Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Oral tedavisi sürüyor.

Hatice Oral'ın eşi Burhan Oral, Karlıova'nın iklim şartları nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde, her yıl kar kalınlığının 2 metreye ulaştığını belirterek, "Eşimin 2'nci doğumu. Eşimi binbir zorlukla ilkel kızakla ana yolda bekleyen ambulansa yetiştirdik. Her yıl hastalarımızı bin bir zorlukla hastanelere ilkel araçlarla getirmek zorunda kalıyoruz. Geçmiş yılarda bu yüzden çok hastamızı kaybettik. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz" dedi.

40 KÖY YOLU KAPALI, 30 KÖYE ELEKTRİK VERİLEMİYOR

Yaklaşık 10 gün önce başlayan kar yağışı, tipi ve fırtınanın devam ettiği Karlıova ve çevresinde 40 köy yolunun ulaşıma kapalı, 30 köyde ise elektriklerin kesik olduğu öğrenildi. 47 köyü bulunan Karlıova İlçesi'nde yer yer 2 metreye varan kar kalınlığına rağmen, yol açma çalışması için ilçe merkezinde bulunan Özel İdare'ye ait 3 greyder, 2 dozer, 1 kepçe ve 1 kar savurma aracı da yetersiz kalıyor.

Öte yandan Erzurum- Karlıova ve Karlıova- Bingöl karayolunda trafik, tek şeritten ve kontrollü olarak yapılıyor.