Demircikara Mahallesi'ndeki Solma Restaurant'ı 3 yıl önce satılığa çıkartan Yılmaz Solma, iddiaya göre işyerini mülkiyetiyle birlikte Haluk Levent'e 1 milyon liraya sattı. Satış bedelinin 200 bin lirasını peşin alan Solma, kalan 800 bin lira için Haluk Levent'e 4 ayrı senet imzalattı. Tapu devri sırasında vergi borçları olduğunu belirten Levent, tapunun Şeyhmus Görken adına yapılmasını istedi. Solma da bu isteğe uyarak işyerinin tapusunu 21 Haziran 2007 tarihinde Görken'e devretti.

Restoranı devralan Haluk Levent, iddiaya göre vadesi geldiğinde senetleri ödemedi. Yılmaz Solma'nın şikayeti üzerine savcılık soruşturma başlattı ve Haluk Levent hakkında dava açıldı. Haluk Levent, daha önce Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, kimsenin alın teri olan parasını yemeyeceğini belirterek, "Ben böyle birisi değilim. Bu beyefendi tapu devredilmeden 5 dakika önce anlaştığımız üzere 200 bin liranın hesabına geçip geçmediğini söylesin. Bu bey parasını almasına rağmen böyle bir şey iddia ederek yarar sağlamaya çalışıyor" dedi.

DELİL BULUNAMADI

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 3 yıldır devam eden yargılamanın ardından dün yapılan karar duruşmasına şikayetçi Yılmaz Solma ile avukatı Münir Marangoz katılırken, sanık Haluk Levent'i avukatı Ebru Körezlioğlu temsil etti. Avukat Körezlioğlu, müvekkilinin suç işleme kastı bulunmadığını, şikayetçiyle anlaşarak imzaladığı senet ve sözleşmelerin ve yaptığı ödemenin dosyadaki belgelerle sabit olduğunu belirterek, Haluk Levent'in beraatını talep etti.

Diğer tutuksuz sanık Şeyhmus Görken'in avukatı Aydın Öncel de müvekkilinin şikayetçileri tanımadığını, iddianamedeki suçlamalarla ilgisi bulunmadığını savunarak, beraat talebinde bulundu.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Mehmet Kesmen, 'dolandırıcılık' suçlamasında her türlü şüpheden uzak deliller bulunmadığı ve suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle sanıklar Haluk Levent ile Şeyhmus Görken hakkında beraat kararı verdi. Levent'in avukatı Ebru Körezlioğlu, duruşma çıkışında Haluk Levent'i telefonla arayarak müjdeli haberi verdi.

İZMİR'DE 'ÇAK'LI KUTLAMA

Çesitli sahne programları kapsamında İzmir'de bulunan Haluk Levent'e beraat ettiği haberini avukatı Ebru Körezlioğlu, haber verdi. İzmir Adliyesi önüne gelen Haluk Levent, bu kararı aralarında avukatların da bulunduğu hayranlarına sarılıp, eliyle 'çak' yaparak kutladı.

Haluk Levent, "Suçsuz olduğumu 5 yıldır söylüyordum. Ama beni dinlemediler, sonunda adalet yerini buldu. Asıl mağdur benim. Beni kamuoyu önünde dolandırıcı diye lanse ettiler. Ben dolandırılmak istendim. Dava açıldığında yurtdışındaydım. Gelince mahkemeye gidip ifade verdim. Yargı haklı olduğumu bu karar ile belirtti. Birkaç tane daha süren davam var. Onlardan da aklanacağım. Bundan kimsenin süphesi olmasın. Artık sanatımla gündemde yer almak istiyorum" dedi.

Çesitli davalar yüzünden adliyelerden çıkamayan, cezaevine de girip çıkan Haluk Levent’in yüzü bu kararla uzun aradan sonra ilk kez güldü.



TT(SU/SS)