Hakkari'de 29 Eylül'de başlayacak Bölgesel Amatör Ligi 2'nci Grup'ta mücadele edecek olan Zapspor, transferler çalışmalarını sürdürürken Diyarbakır'da çeşitli takımlarda forma giyen 6 futbolcunun yanı sıra tarihinde ilk defa da iki yabancı futbolcuyu renklerine kattı. Kamerun ve Gine'den 2 siyahi futbolcuyu tarnasfer eden Hakkari Zapspor, lige iddialı girmeyi hedefledi. Yaptığı antrenman ve hazırlık maçlarıyla çalışmalarını sürdüren Zapspor Kulübü, Şehir Stadyumu'nda düzenlediği törenle yeni transfer ettiği 2 siyahi futbolcuyla sezon sonuna kadar sözleşme imzalayarak, basına tanıttı.

Hakkari Zapspor Teknik Direktörü Mecit Tekin, Kamerun As Nonga takımında forma giyen orta saha oyuncusu Emi ile Gine'nin Sportıng Bamako Takımı'nda forvet oyuncusu Sahif'i renklerine bağladıklarını söyledi. Kamp çalışmalarına gecikmeli de olsa başladıklarını anlatan Tekin, şöyle dedi:

"Şehir Stadyum'unda yaptığımız antrenman ve hazırlık maçlarıyla çalışmalarımızı sürdürüryoruz. Geçen sezon fazla etkili olamadık. Ancak bu sezon yaptığımız yerli ve yabancı transferlerle güçlü bir kadro oluşturduk. Çok iyi bir takımla lige iddialı giriyoruz. Amacımız ligde şampiyon olmak. Transfer ettiğimiz yabancı 2 futbolcu aynı zamanda ülkelerindeki ümit milli takımlarında da oynayarak top koşturan futbolculardır. Hakkari'nin adının ardık kötü olaylarla değil sporla anılmasını istiyoruz."

Zapspor Kulüp Başkanı Veysel Seven ise, Zapsporun bu sene ligde daha üst basamakları çıkması için Kamerun ve Gine'den iki futbolcu trasfer ettiklerini söyledi. Seven, "Hakkari'ye doktorlar ve bazı kamu görevlileri gelmek istemezken, bizler yabancı ülkelerden takımımıza iki futbolcu transfer ettik. Trafsfer ettiğimiz bu iki siyahi futbolcu kentimize gelmek istemeyenlere de örnek olsun" diye konuştu.

Hakkari'nin yeni iki transferi Emi ve Sahif de Zapspor'a güç katmaya geldiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Şampiyon olabilmek için takım arkadaşlarımızla beraber mücadele edip ter dökeceğiz. Bunun içinde elimizden geleni yapacağız. Amacımız çıkacağımız her maçta iyi bir performans sergilemek ve 3 puanla ayrılmaktır.Bu arada Hakkari'yi çok beğendik, burada bulunmaktan çok mutluyuz. İnşallah şampiyon olup takımımızı bir üst lige çıkaracağız."



BD(FE/İD)