KAMER Hakkari Şubesi'nin projesi sayesinde kentteki işsiz 20 kadın hem meslek öğreniyor hem de ailelerine maddi katkıda bulunuyor. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan proje atölyesinde kadınlar, seramikten vazo, küllük ve sürahi yapıyor. 10 ay sürecek olan proje kapsamında kadınlar günlük olarak 15 lira da ücret alıyor.

Kursa katılan kadınlarla birlikte çalışan KAMER Hakkari Şubesi Başkanı Zozan Selimoğlu, SODES'e sunulan projenin geçen aralık ayında başladığını ve gelecek eylül ayında da sona ereceğini söyledi. Selimoğlu, "Bu projeyle, ilimizin yoksul mahallelerinde yaşayan, öğrenmeye ve çalışmaya hevesli, meslek edinmek isteyen, işsiz, maddi imkanları kısıtlı, tercihen genç ve çocuklu kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarını ve bu yolla sosyal statülerini yükseltmeyi amaçladık" dedi.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Cam Seramik Bölümü mezunu olan proje eğitmeni Yılmaz Onay ise bu proje sayesinde kadınların el becerilerini geliştirdiklerini ifade etti. Onay, Hakkari'de ilk kez böyle bir projenin hayata geçirildiğini söyledi.



BD(FE/CK)