"HAKİM VE CUMHURİYET SAVCISI KEŞİF YAPARKEN SİLAHLI SALDIRI; 3 YARALI" başlıklı haber, saldırıda 1 kişinin ölmesi, hakim ve savcının saldırıdan hemen önce olay yerinden ayrılması nedeniyle yeniden geçildi.

-------------

YENİDEN



Hasan BALCILAR/ KADİRLİ(Osmaniye), - OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde arazi anlaşmazlığı nedeniyle talep edilen keşfi yapan hakim ve cumhuriyet savcısının araziden ayrılmasının hemen ardından yapılan silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 7 kişi ağır yaralandı.

Olay, bugün saat 10.30 sıralarında ilçeye bağlı Aşağıçiyanlı Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre, Gençoğlu Ailesi fertlerinin arazi anlaşmazlığı nedeniyle keşif talep ettikleri tarlaya gelen Kadirli Adliyesi'nde görevli hakim ve cumhuriyet savcısı, arazide inceleme yapmaya başladı.

Hakim ve savcının keşfi tamamlayıp, tarladan ayrılmasının ardından keşif yaptıran Gençoğlu Ailesi fertlerine, anlaşmazlık yaşadıkları Dirkul Ailesi fertleri kalaşnikof tüfek, taş ve sopalarla saldırdı. Çıkar kavgada Mehmet Tilim, Nuri Gençoğlu, İsmail Gençoğlu, Yusuf Oluk, İsmail Güler ile karşı taraftan İlyas Dirkul, Mehmet Emin Dirkul, Hüseyin Özdoğan yaralandı.

Yaralılar, götürüldüğü Kadirli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınırken durumu ağır olan Mehmet Tilim, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Kavgada taş ve sopalarla yaralan İlyas Dirkul, Mehmet Emin Dirkul ile Hüseyin Özdoğan ise tedavilerinin ardından şüpheli olarak gözaltına alındı.

Jandarma, yeni bir olay yaşanmaması için Aşağıçiyanlı Köyü'nde geniş güvenlik önlemi aldı. Kadirli Cumhuriyet Başsavcılığı, hakim ve savcının tarlada keşif yapmasının ardından silahlı saldırının düzenlendiğini bildirdi.