Akbaş, geçen yıl 2 Nisan tarihinde fatura kesmediği gerekçesiyle Gürcistan polisi tarafından gözaltına alındı ve yargılanarak 5.5 yıl hapis cezasına çaptırıldı. 7 ay tutuklu kalan Akbaş, adli uzlaşma yoluyla 43 bin lira ödeyerek 22 Şubat 'ta serbest bırakıldı. Rize’de bugün Gürcistan Mağduru Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu ile birlikte konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yener Akbaş, suçsuz yere cezaevinde tutulduğunu kaydetti. 

"AİHM'YE GİDECEĞİM"

Geçen sürede el konulan malları, otomobili ve şirketi ile birlikte maddi zararının 1 milyon lira olduğunu ifade eden Akbaş, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Gürcistan'daki iş yerime bir müşteri geldi. Mal almak istediğini söyledi, küçük bir kapora ödedi. Ancak malları almadı. Müşteri çıkınca dükkana polisler girdi. Faturasız mal sattığım gerekçesiyle karakola götürüldüm. Gürcü muhasebecim de karakoldaydı. Daha sonra öğrendim ki muhasebeci benden önce de 11 Türk işadamını bu çete ile iş birliği yaparak tuzağa düşürmüş. Bana bir belge imzalatıldı. Avukatım önemsiz bir şey olduğunu söyledi. Ancak, otomobilim ile 1 tona yakın elektronik malzemeyi kaçak yollarla Gürcistan’a soktuğum iddiası ile ilgili bir belgeymiş. 7 ay boyunca sağlıksız koşullarda cezaevinde tutuldum. Sürekli suçu kabul etmem istendi, etmedim. 5.5 yıl hapis cezası aldım. Ardından adli uzlaşma yoluyla 43 bin lira ödeyerek serbest kaldım. Audi Q7 otomobilime ve bazı mallara el konuldu. Hakkımı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde arayacağım.”

GÜRCİSTAN’DA 46 TÜRK TUTUKLU

Gürcistan Mağduru Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu da, şu anda Gürcistan cezaevlerinde 46 Türk bulunduğunu belirterek “Suça karışanlar olabilir ancak kurunun yanında yaş da yanmasın. Maalesef vatandaşlarımıza tuzak kuruluyor. Dün narkotik, bugün ise fatura ve benzeri suçlamalarla tuzak kuruluyor. Bunlara Türkiye’de suça karışıp Gürcistan’a kaçmış bazı Türkleri'nde aracı olduğu duyumu alıyoruz” diye konuştu.