BDP'nin çağrısı üzerine Tunceli Demokrasi Bileşenleri'nin düzenlediği ve saat 12.00'de başlayan protesto yürüyüşü olaysız sona erdi. Sanat sokağından yürüyüşe geçen yaklaşık 2 bin kişi, slogan atarak hastane caddesi ve Behice Boran Caddesi güzergahını kullanarak AK Parti İl Başkanlığı önünde toplandı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı AK Parti il binası önünde toplanan kalabalık grup adına, Tuncelili sanatçılar Ahmet Aslan, Metin Kahraman ve BDP İl Başkanı Şerafettin Halis, siyah çelengi parti binasının kapısına bıraktı.

AK Parti il binasının önünde toplanan grup adına basın açıklaması metnini okuyan BDP İl Başkanı Şerafettin Halis, AK Parti'yi eleştirerek cezaevlerindeki ölüm oruçlarına karşı tepkisiz kaldığını belirtti. Halis, "AKP, bugün çözüm yerine ölümlere seyirci kalmayı yeğeliyor. Günlerdir Türkiye'nin birçok metropolünde insanlar ayakta. Yine bugün Türkiye'nin büyük bölümünde kitleler ayakta ve bu ölümleri durdurmak için hayatı durdurma kararı aldı. Bizler de Dersim'de binlerce insan ile birlikte ayaktayız ve alanlardayız" dedi. Kalabalık grup basın açıklamasından sonra olaysız dağıldı.

CİZRE'DE OLAYLAR ÇIKTI
Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki BDP ilçe binası önünde toplanan yaklaşık bin 500 kişi, slogan atarak yürüyüşe geçti. Nuh Mahallesi'nde barikat kuran güvenlik güçleri, grubun yürümesine izin vermedi. Slogan atarak güvenlik güçlerine direnen gruba polis, gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Grup içerisinde bulunan ve yüzleri poşularla kapatan bir grup da taş, molotof kokteyli, havai fişek ve taşla karşılık verdi. Polis ile göstericiler arasında başlayan kovalamaca, Nuh Mahallesi, İdil Karayolu ve terminal çevresinde devam etti.

BDP'LİLER ELAZIĞ'DA AÇLIK GREVİ BAŞLATTI
BDP'nin çağrısı üzerine BDP'liler Elazığ'da yaptığı basın açıklamasının ardından 2'şer günlük, dönüşümlü açlık grevi başlattı. 50 kişilik BDP’li grup, Hozat Garajı’ndaki BDP Elazığ İl Binası’nın önünde toplanarak basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. BDP Elazığ Merkez İlçe Başkanı Sinan Kaya, yaptığı konuşmada, ölümlerin olması halinde devlet dahil hiç kimsenin bu sorumluluğun altından kalkamayacağını belirterek, "Partimizin tarihi ve insani sorumluluğunu yerine getirmek ve sorunun çözümüne katkı sunmak amacıyla bugünden itibaren ikişer günlük dönüşümlü açlık grevi başlayacaktır" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından BDP’li grup, parti binası önünde oturma eylemi yaparak, 'Ölüm değil çözüm olsun, ölümler olmasın mücadele başlasın, devrimci tutsaklar onurumuzdur' sloganlarıyla alkışlı ve ıslıklı protesto gösterisi yaptı. BDP'li grup daha sonra parti binasına geçerek açlık grevini başlattı.

AK PARTİ BİNASINA GİDEMEYİNCE, SİYAH ÇELENGİ ÇÖP KUTUSUNA BIRAKTILAR

BDP Mardin İl Binası önünde toplanan 100 kişilik grup, yaklaşık 200 metre mesafedeki AK Parti il binasına siyah çelenk bırakmak için yürüyüşe geçti. Yaklaşık 30 metre kadar yürüyen BDP'lilerin önünü kesen güvenlik güçleri, yürüyüşe izin vermedi.

Bunun üzerine BDP Merkez İlçe Başkanı Abdulaziz Şimdi'nin yaptığı basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptılar. Kısa süren oturma eyleminden sonra BDP'liler AK Parti binasına bırakamadıkları siyah çelengi, en yakındaki çöp kutusuna bıraktı.

Ferit DEMİR- Ramazan İMRAĞ- Şahismail GEZİCİ- Gülbin YILDIZ- Adnan AVUKA- Nezir GÜNEŞ/ TUNCELİ-ŞIRNAK-ELAZIĞ-MARDİN,





FD,Rİ,AA,NG,ŞG,GY(GG/AAA)