CHP Elazığ İl Başkanı Ünsal Karatepe, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk koymak için izin istedikleri Elazığ Valisi Muammer Erol'dan, 'Fetva olumsuz çıktı' yanıtını aldıklarını söyledi.

CHP Elazığ İl Başkanı Ünsal Karatepe, düzenlediği basın toplantısında Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmak için Elazığ Valisi Muammer Erol’u ziyaret ettiklerini söyledi. Karatepe, "Sayın valimizle görüştük. '29 Ekim olması münasebetiyle Atatürk Anıtı'na bir çelenk koyup gelelim' dedik. Sayın valimiz önce 'Olur' dedi. Sonra sayın valimiz beni aradı. Bize 'Sayın başkan Ankara’dan fetva olumsuz geldi' dedi. Ben de sayın valimize 'Biz Cumhuriyet rejiminde yaşıyoruz. Şeyhülislamlık döneminde yaşamıyoruz ki fetva gelsin' dedim. Sayın valimiz tekrar beni arayarak bizi aşağılayarak 'Başkan yine söyledim ama fetvanız yine olumsuz geldi' deyince ben de sayın valimize ben sizin Şeyhülislamınızı tanımıyorum. Benden de selam söyleyin deyince sayın valimiz 'Allah o gününüze yardımcı olsun' deyip kapattı telefonu" dedi.

Bugün düzenlen bayram etkinliklerinde CHP'lilerin Atatürk Anıtı önüne yürümesine izin çıkmayınca yürüyen CHP'liler polis tarafından engellenmişti.

Şahismail GEZİCİ / ELAZIĞ,



ŞG(GG/İD)