Gamze Bulut'un Eskişehir'in Emek Mahallesi Ruhi Kaymaz Sokak'ta oturan babası 45 yaşındaki Hasan Bulut, eşi 44 yaşındaki Fatma Bulut ve oğulları 16 yaşındaki Selim Bulut'un kaldıkları ev, tebrik için gelenlerin akınına uğruyor.

Bulut çifti, kızları milli atlet Gamze Bulut'un Londra Olimpiyatları'ndaki 1500 metre final koşusunu dün gece evlerindeki televizyondan Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, yakınları ve komşularıyla birlikte izledi. Anne Fatma Bulut aşırı heyecana kalbinin dayanamayacağını söyleyerek yarışı izlemeyip yan odaya geçti.

EVDE SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI

Baba Hasan Bulut ile odada bulunan yakınları, yarış başlamadan önce Gamze için dua etti. Bulut ailesinin evinde bulunanlar uzun süre yarışı önde götüren Gamze Bulut'u alkışladı. Yarış sonlarında Gamze'nin gerilerde kalması heyecan yarattı. Gamze, sonlara doğru atağa kalkıp Aslı Çakır Alptekin'in ardından ikinciliği elde etmesi evde bulunanları sevinç gözyaşına boğdu. Baba ve evdekiler sevinç çığlıkları attı, 'Türkiye', 'Türkiye' diye bağırdı.

Kızının başarısı karşısında, eşi Fatma Bulut ile birlikte sevinç gözyaşı döken baba Hasan Bulut, çok mutlu olduğunu söyledi. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada asgari ücretle işçi olarak çalışan Hasan Bulut, Londra'ya giderek kızını orada izlemeyi çok istediğini belirtti.

VİZE İÇİN ZAMANI YETMEDİ

Baba Hasan Bulut, Dışişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın dün kendini İngiltere'ye göndermek için gerekli çabayı gösterdiğini, ancak vize almaya zamanının yetmediğini söyledi. Hasan Bulut şöyle konuştu:

"Ankara'da bana pasaport çıkartıldı. Dışişleri Bakanlığı da benim Londra'da yarışları izleyebilmem için gerekli yazışmaları yapıp, belgeler verdi. Hemen uçakla dün saat 13.00'de İstanbul'a gittim. İngiltere Konsolosluğu'na vize için başvurmam gerekiyordu. İstanbul'un araç trafiği de çok yoğundu. Buna rağmen bindiğim taksi şoförü kestirme yollardan beni konsolosluğa getirdi. Benim vardığımda saat 15.30'u. Saat 16.00'da konsolosluktaki işlemler sona erdiğini öğrendim. Konsolosluktakiler bana 120 dolar parayı bankaya yatırmamı, ardından da bana verdikleri formu İngilizce olarak doldurmamı söyledi. Onlara İngilizce bilmediğimi, formu doldurmama yardım etmelerini söyledim. Onlar da dışarıda birilerine formu doldurmamı önerdi. Zaten yarım saat içerisinde bunları tamamlamam imkansızdı. Bir-kaç saatim olsaydı tamamlayabilirdim. Tamamlamış olsaydım bana vize verilecekti. Vize'yi alır almaz da Londra'ya gidip kızımı orada izleyecektim. Ama zamana karşı yaptığım yarışı kaybettim. İstanbul'dan Eskişehir'e döndüm ve evde televizyondan kızımın yarışını izledim. Kızımın başarısıyla gurur duydum."

"EN SON 1 NİSAN'DA GAMZE'Yİ GÖRDÜK"

Evli 2 çocuk babası Hasan Bulut, kızı Gamze'yi son bir yıl içerisinde sadece bir gün görebildiklerini söylerdi. Hasan Bulut, "Kızım, Olimpiyat için hazırlanıyordu. Kızımı son bir yıl içerisinde bir kere görebildik. O da 1 Nisan'da Eskişehir'e geldi YGS'ye girdi. Sınav bittikten sonra tekrar kamp için Kayseri'ye gitti. Antrenörleri, yanına gitmemizi istemedi. Bize 'Siz gelirseniz antrenmanları aksatır. Kafası sizde olur' dedi. Onun için de biz gitmedik" diye konuştu.

MİLLETVEKİLİNDEN İŞ İSTENDİ

Ak Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da eve gelerek Bulut ailesini tebrik etti. Yakınlarının, babanın askeri ücretle çalıştığını söyleyerek daha iyi bir iş için yardım talebinde bulunduğu AK Parti milletvekili Salih Koca ise herhangi bir vaatte bulunmayıp, getirdiği fincan takımını baba Hasan Bulut'a verdi.

Gamze Bulut'un odasında ise atletizmde kazandığı çok sayıda madalyasının olması dikkat çekti. Yakınları, "Gamze onlarca madalya kazandı. Madalyaların bir kısmını anı olarak saklamaları için akrabalarına vermişti" dedi.

YARIŞI SOKAKTA DEV EKRANDA İZLEMEK İSTEMİŞLER

Bu arada Bulut ailesinin komşuları ile yakınları, “Yarışı sokakta dev ekrandan izlemek istemiştik. Bunun için de belediyeden buraya dev ekran kurulmasını talep ediyorduk. Ancak bunu yapmadılar" diye konuştu.

GAMZE BULUT KİMDİR?

Londra Olimpiyatlarında gümüş madalya kazanan Gamze Bulut, 3 Ağustos 1992 tarihinde Eskişehir'de dünyaya geldi. Gamze Bulut atletizme Eskişehir'in Emek Mahallesi'ndeki Dr.Halil Akkurt İlköğretim Okulu öğrencisiyken başladı. Çok sayıda madalyalar kazanan Gamze Bulut, Eskişehir Spor Lisesi'nden mezun oldu.

Halen Fenerbahçe'nin sporcusu olan Gamze Bulut 2009 yılında Tampere'de düzenlenen Yıldız Bayanlar Olimpik Yaz Festivali'nde 2 bin metre engellide Avrupa üçüncüsü oldu. Aynı yıl Yunanistan'da yapılan Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası'nda 3 bin metre engellide Balkan Şampiyonu olan Gamze Bulut, Helsinki'de düzenlenen 2012 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda ise ikinciliği elde etti.

Gamze Bulut, Londra Olimpiyatları'nda ise 1500 metrede Aslı Çakır Alptekin'in ardından ikinci gelerek Türkiye'ye gümüş madalya kazandırdı.