Özel yurtta kalan Süleyman Demirel Üniversitesi'ne bağlı Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Muhasebe ve Finans Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Yeşim Kılıç, dün sabah oda arkadaşları tarafından yerda hareketsiz yatarken bulundu. İhbar üzerine yurda gelen 112 ekipleri, genç kıza uzun süre kalp masajı uyguladı, ancak kalbi duran Yeşim Kılıç yaşama döndürülemedi. Yeşim Kılıç'ın odasındaki bir poşet içerisinde, genellikle zayıflamak isteyenlerin internetten sipariş yoluyla satın aldıkları 20'ye yakın 'biber hapı' bulundu. Yeşim Kılıç'ın cesedi, ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılması amacıyla Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Yeşim Kılıç'ın yakınları, bugün saat 11.00 sıralarında Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'nda otopsisi tamamlanan Yeşim Kılıç'ın cenazesini teslim aldı. Kızının cesedini son kez gören anne Gül Kılıç ve kardeşi Yalçın Kılıç gözyaşı döktü. Gül Kılıç, "Kızımın cenazesini kapatın, kimse görmesin" diye feryat etti.

Yeşim Kılıç'ın cenazesini memleketleri Muğla Yatağan'a götürmek üzere teslim alan baba Vahit Kılıç, kızının internetten aldığı zayıflama haplarını bir süre kullandığını, ancak daha sonra kullanmayı bıraktığını belirtti. Vahit Kılıç, "Kızım kabızlık şikayetiyle doktora gitmişti. Önceki gün telefonla görüştük. Bana iyi olduğunu söyledi. Bir şey varsa gelebileceğimi söylemiştim" dedi.

'BANA SÖZ VERMİŞTİ'

Kızının kiloyla ilgili probleminin olmadığını düşündüğünü aktaran Kılıç, şöyle devam etti:

"Boyu 170, kilosu ise 70'ti. Zayıflama ilaçlarını evde kullanıyordu. Kendisine içmemesini söyledim. 60 kiloya düşünce içmeyeceğini söyledi. Bana söz verdi. Son olarak Yalvaç'ta doktora gitmiş. Orada doktor bir ilaç vermiş kabızlıktan dolayı. Zayıflama ilaçlarını kullanmıyordu. Zaten 20 hap üzerinden çıkmış. O ilaçlar ve doktorun verdiği ilaçlar da şu an Adli Tıp Kurumu'nda."

Yeşim Kılıç'ın cenazesi, daha sonra Uncalı Mezarlıklar Müdürlüğü'ne getirildi. Cenaze burada yıkandıktan sonra toprağa verilmek üzere Muğla'nın Yatağan İlçesi'ne götürüldü.