İlçeye bağlı Kümbet Beldesi'nde eşi Şerife Zor ile birlikte oturan Hasan Zor, 3 yaşında geçirdiği çiçek hastalığı sonucu gözlerini kaybetti. İki gözü görmeyen Hasan Zor, buna rağmen yaşama küsmedi. Gözleri görmemesine rağmen beldedeki komşularına ait birçok traktörü seslerinden tanıyan Zor, tamiri konusunda da kendi çabasıyla ustalaştı. Çocukluktan bu yana traktörlere merakı olduğu söyleyen Hasan Zor, şöyle dedi:

"Gözlerim görmediği için yakınlarım beni traktörlerin yanına götürürdü. Ben de traktörlere uzun uzun elimi sürer, her yerini incelerdim. Motor sesleri kulaklarıma yerleştiği için hangi traktörün kime ait olduğunu sesinden biliyorum." 

Zaman içerisinde tanıdığı parçaları tamir etmeye başladığını da belirten Zor, "Bu Allah tarafından bize verilen bir özelik. En büyük yardımcım ise kulaklarım. Kulaklarımda hafif bir kapanma olsun evimden çıkıp yolumu bulamam. Köyde arızalanan traktörleri tamir edebiliyorum. Hava yapan, yağı değişecek olan, lastiği patlayan, vitesi karışan, deposu tıkanan traktörleri köyde ben tamir ediyorum. Bunları yaparken kimseden yardım istemiyorum" dedi.

Zor, ayrıca belde içerisinde de gözleri görmemesine rağmen, rahatlıkla traktör kullanabildiğini anlattı.

YARDIM ALMADAN ODUN KIRIYOR

Görme engelli Hasan Zor ayrıca beldede bulunan ağaçlara kimseden yardım almadan çıkıp onları eli ile kontrol ederek buduyor. Zor, ayrıca büyük ebatlardaki ağaç kütüklerini de yine kimseden yardım almadan kendi çabasıyla parçalara ayırabiliyor. Çalışmayı sevdiğini belirten Zor, "Benim için yeter ki iş olsun. Seve seve yapar, zamanında bitiririm" diye konuştu.

BELDEDE ÇOK SEVİLİYOR

Hasan Zor'un yaşadığı beldedeki Fatih Mahallesi muhtarı Mustafa Aydemir, yük kaşırken bir seferinde traktörünün azaldığını anlatırken, "Ne yapabilirim' diye düşünürken Hasan aklıma geldi. Gittim, yardım istedim. Hasan geldi, sadece kısa bir süre baktı. 'Bunun deposu tıkanmış' dedi. Depoyu açtı.Temizledikten sonra havasını aldı. Çalıştırdı ve bana teslim etti. Beldede bulunan birçok traktörü Hasan tamir ediyor. Bizim köydeki sanayimiz Hasan'dır. Ben sağlam olmama rağmen ağaç budamayı bıraktım. Ama Hasan arkadaşımız bu yaşına rağmen hala yapıyor. Beldede ne iş olsa herkes muhakak Hasan'dan yardım istiyor" diye konuştu.

Belde sakinleri de Hasan Zor'un gözleri görmemesine rağmen yaptıklarını takdirle karşıladıklarını dile getirdi.