2012 Londra Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları’nda önümüzdeki ay Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanan Görme Engelliler B1 Futsal Milli Takımı hazırlıklarına Seferihisar’da sürdürürken, takım kaptanı Hüseyin Eldeş’in işyerinden izin alamadığı için kampa katılamadığı ortaya çıkmıştı. Eldeş'in Valiliğe verdiği dilekçe ve gazetelerde çıkan haberler sonrası İl Sağlık Müdürlüğü devreye girerek sorunu çözdü. İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, engellilerin, özellikle de görme engellilerin spor yapmasını desteklediklerin belirterek şöyle dedi:

"Onlara her türlü kolaylığı gösteriyoruz. Görme Engelliler B1 Futsal Milli Takımı'nda oynayan Hüseyin Eldeş, geçen yıl 202 gün izin kullanmış, bunun 128 günü görev izni. Bu yıl da 98 gün izin kullanmış, bunun da 25 günü görev izni. Bu yıl izin alamaması kurumdaki personel eksikliğinden kaynaklanmış olabilir ancak milli takım çok daha önemli. Eldeş'in kampa katılması için görev iznini onayladım. Önemli olan devletimizin işinin görülmesidir, bizim şahıslarla işimiz olmaz."

İl Sağlık Müdürülüğü'nün görevlendirme yazısının valilik tarafından da onaylandığı ve görevlendirme izninin yarın Hüseyin Eldeş'e tebliğ edileceği belirtildi. Görme Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi de olan Hüseyin Eldeş'in yarın milli takımın Seferihisar kampına katılması bekleniyor. 2007'den bu yana Yunanistan, Fransa, Almanya, Antalya, İspanya ve Aksaray'daki Avrupa futbol şampiyonaları ile özel turnuvalara katılan Eldeş, olimpiyatlarda da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi.



CY(İÖ/İD)