Kayseri'nin merkez Melikgazi ilçesi Beyazşehir semtinde oturan ev kadını Serda Ardıç, bir süre önce sol göğsünde fındık büyüklüğünde kitle oluştuğunu farketti. Kanser şüphesiyle Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran Serda Ardıç'ın yapılan tomografi çekiminden sonra sol göğsünde, 2 santim çapında, fındık büyüklüğünde tanımlanamayan bir kitle olduğu belirlendi. Doktorların tavsiyesine uyan Serda Ardıç'ın göğsündeki kitle, 31 Ocak 2011'de genel cerrahi servisinde Op.Dr. Özgür Önçeken tarafından ameliyatla alındı. Lokal anestezi ile yapılan ameliyat sonrası, Serda  hanımdan alınan kitlenin pataloji laboratuvarına gönderileceğini, sonuçların 10 gün sonra alınabileceği söylendi.

ALINAN KİTLE KAYBOLDU

Ameliyat sonrası 10 gün endişeyle beklediğini ve hastaneye sonuçları öğrenmek amacıyla gittiğinde, alınan kitlenin pataloji laboratuvarında bulunamadığını belirten, eşi bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışan Serda Ardıç, şunları söyledi:

''Laboratuvarda kayıtlara bakıp, kendilerine böyle bir kitlenin gelmediğini söylediler. Aynı gün benimle birlikte ameliyat olan herkesin sonucu belli oldu ama benimle ilgili patalojik rapor bulunamadı. Ameliyatımın yapıldığı genel cerrahi servisi ise önce bana kitlenin laboratuvara gönderildiğini, daha sonra oradan geri geldiğimde ise kaybolmuş olabileceğini söylediler. Çaresiz kaldım. Psikolojim bozuldu. Şimdi 'Ya göğsümde kanser, kitlede kanser hücreleri varsa' diye endişe duyuyorum. Kitlenin tamamı alındığı için biopsi yapılması amacıyla yeniden parça alınması söz konusu olmuyor. Hastalık var ve yayılırsa, tedavi için geç kalmış olmaz mıyım ?''

Serda Ardıç, alınan kitlenin kaybolması olayıyla ilgili olarak Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'ne 13 Şubat'ta şikayet dilekçesi verdiğini, 21 Şubat'ta da Kayseri Sağlık Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı'na şikayet dilekçesi gönderdiğini belirterek ''Dilekçelerimden bir sonuç alamazsam konuyu yargıya taşıyıp, sorumlular hakkında tazminat ve ceza davaları açacağım'' diye konuştu.

BAŞHEKİMLİK SORUŞTURMA AÇTI

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Ataş, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirterek şunları söyledi:

''Kitlenin kaybolması olayı ile ilgili hastane bünyesinde soruşturma açıldı. Bu konudaki sorumlu bulunacak, görevlilerin tek tek ifadeleri alınacak.  Ameliyatla alınan kitle nasıl kayboldu, bu olayda kimin ihmali var, bunları ortaya çıkartacağız.''



VD(OE/İD)