Atapark’ta, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören Nizamiye Yerleşkesi'nde devam etti. Tıp Fakültesi binasının açılışına Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun Belediye Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, eski bakanlardan Hasan Celal Güzel ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Açılış kurdelesini Hasan Celal Güzel ile birlikte kesen Vali Şahin, mutlu olduğunu dile getirdi. Daha sonra da Güre Yerleşkesi’nde Fizik Bölümü öğrencilerinin geçici olarak ders göreceği prefabrik binanın açılışı yapıldı.

Konferans salonunda devam eden törende konuşan Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, üniversitelerde bağımsızlığın önemine değindi ve şunları söyledi:

"Üniversiteler farklı düşüncelerin var olduğu, evrensel bilginin üretildiği yerlerdir. Bugün dünyanın çeşitli coğrafyalarında ata yurttan, ana yurda kadar uzun, meşakkatli fakat çok onurlu bir yolun yolculuğunu yapmış olan toplulukları temsil eden insanlar Türkiye’ye bakmaktadırlar. Türkiye’nin o coğrafyalara müdahalesi en doğru müdahale yolu olan bilim üretmekle olacaktır. Ceddimizin mirasına sahip çıkmakla olacaktır. Türkiye çok büyük sorumlulukları üstlenmiş olan koca Türk İslam dünyasının önderi bir devlettir."

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin de yaptığı kısa konuşmanın ardından açılış törenine katılan eski Bakan Hasan Celal Güzel’e teşekkür plaketi verdi. Açılış, Güzel’in '21'inci Yüzyılda Türkiye Vizyonu' dersi ile devam etti.



HK(TM/CK)