Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Anıtkabir'i 91 bin 450 kişi ziyaret ettiği belirtildi. Geçen yılki 23 Nisan kutlamalarında Anıtkabir'i 419'u yabancı, 127 bin 448'i yerli olmak üzere toplam 127 bin 867 kişi ziyaret etmişti. 2010 yılının aynı tarihinde ziyaretçi sayısı 148 bin 418 kişiydi. Bu açıklamanın hemen ardından ikinci bir açıklamada ise, bazı basın ve yayın organlarında, Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden Anıtkabir ziyaretçi sayılarının yayımlanmadığı yönünde haber ve yorumlara yer verildiğine dikkat çekildi.

Genelkurmay Başkanlığı bazı basın ve yayın organlarında, Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden Anıtkabir ziyaretçi sayılarının yayımlanmadığı yönünde haber ve yorumlara yer verildiği hatırlatıldı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinin düzenlenmesi, Genelkurmay Başkanlığı'nın tasarrufundadır. 12 Ocak 2012 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı internet sitesi yeniden düzenlenmiş ve bu kapsamda site içeriğinde bazı yenilikler yapılmıştır. Ana sayfamızda; 'Güncel Duyurular', 'Olaylar' ve 'TSK Hakkında' başlıkları ile TSK’nin faaliyetlerinin fotoğraflar ile desteklenerek kamuoyuna duyurulması esas alınmıştır. Bu çerçevede, güncellenen sitemizde, Anıtkabir ziyaretçi sayısı, Anıtkabir sitemizde yıllık olarak verilmeye başlanmıştır. Günlük ziyaretçi sayısı, tarafımızdan kayıt altına alınmaya devam edilmektedir. Basında ortaya atılan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bugüne kadar açıklama getirmememizin tek nedeni; TSK’nin, hiçbir temel dayanağı olmayan iddialarla, tartışmaların içine çekilmesine fırsat vermemektir. TSK’nin; ATA’sına ve O'nun mirasına bağlılığı tartışılamaz."



ÜK(AY/İD)