Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ile birlikte, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait özel uçakla dün akşam saatlerinde Elazığ'a geldi. Geceyi Elazığ'da geçiren Orgeneral Özel, bölgedeki gelişmeler hakkında 8'inci Kolordu Komutanlığı'nda komutanlardan brifing aldı. Orgeneral Özel, Orgeneral Kıvrıkoğlu ve bölgedeki komutanlarla birlikte bu sabah saatlerinde Elazığ'dan helikopterlerle Tunceli'ye geçti. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'na gelen Orgeneral Özel'i burada Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, 4'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya karşıladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu'na burada komutanlar bölgedeki olaylar ve PKK'ya karşı yürütülen operasyonlar hakkında brifing verdi. Tunceli'de 25 Eylül günü PKK'lıların bombalı araçla yaptığı ve 6 askerin şehit edildiği, 1 sivil kadının öldürüldüğü saldırıdan yara almadan kurtulan 4'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya da olayla ilgili bilgi aktardığı belirtildi.

BOMBA ARAMASI YAPILDI

Orgeneral Özel, Tunceli'deki denetlemelerini tamamladıktan sonra yeniden helikopterlerle Elazığ'a geçti. Genelkurmay Başkanı Özel'in Türk Hava Kuvvetleri'ne ait özel uçağı binmesinden önce apronda polisler bomba uzmanı dedektörler köpeklerle detaylı şekilde patlayıcı araması yaptı.