Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde yaşayan C.B. (20), bir süre önce Tekirdağ’da askerlik görevini yapan Manisalı Ö.K. (21) ile sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta tanıştı. Facebook’ta başlayan arkadaşlık kısa sürede gönül ilişkisine döndü. Ö.K., sadece bilgisayardan görüştüğü C.B.’den çıplak çekilmiş fotoğrafını göndermesini istedi. Ö.K.’ye güvenen C.B., çıplak fotoğrafını gönderdi. Birliğinden Manisa’ya izine gelen Ö.K., iddiaya göre, genç kızı çıplak fotoğrafını internete koymakla tehdit edip, 500 TL istedi.

PARAYI ÇEKERKEN YAKALANDI

Ailesinden korkan C.B., Aydın Cumhuriyet Savcılığı’na gidip, Ö.K.’den şikayetçi oldu. Savcılığın talimatı üzerine harakete geçen polis, C.B.’den Ö.K. ile irtibata geçip, istediği parayı banka hesabına yatıracağını söylemesini istedi. Ardından da Manisa polisi ile irtibata geçildi. Ö.K., parayı çekmek için gittiği banka şubesinde kendisini bekleyen sivil polis ekipleri tarafından yakalandı.

Gözaltına alınıp, Aydın’a getirilen Ö.K., genç kız tardafından da teşhis edildi. Asker olduğu için inzibata teslim edilen Ö.K., sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



CU(İÖ/AAA)