Yenidoğan Mahallesi, 5/1 Sokak'ta bulunan Emek Sitesi’nde meydana gelen olayda lokanta işletmecisi Aslıhan Sekendiz evinde bıçakladı. Genç kadını bıçaklayan zanlı gürültüyü duyarak dışarı çıkan ve kendisini yakalamaya çalışan Aslıhan Sekendiz’in komşusu Türkmenistan uyruklu Oğultach Beroykulyycua’yı da yaralayarak kaçtı. Çevreden yetişenler tarafından hastaneye kaldırılan Aslıhan Sekendiz hayatını kaybetti. Yaralı Oğultach Beroykulyycua’nın ise tedavi altına alındı.


Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ilk tedavisinin ardından Oğultach Beroykulyycua’nın ifadesine başvurdu. Beroykulyycua’nın ifadesinde, “Karşı komşum olan Aslıhan Sekendiz ve eski sevgilisi Hüseyin B. ile Bahçelievler’de bir restoranda yemek yedik. Aslıhan Sekendiz, Hüseyin B.’ın barışma tekliflerini kabul etmiyordu. Bu yüzden ikili arasında şiddetli tartışmalar yaşandı. Yemekten sonra aynı taksi ile eve döndük. İkisi Aslıhan Sekendiz’in evine girerken ben de evime geçtim. Bir süre sonra karşı daireden sesler geldi. Kapıyı açıp baktığımda, Hüseyin B.’nin elinde bıçakla kaçtığını gördüm. Onu yakalamaya çalışırken beni de bıçakladı.” dedi.


Bu ifade üzerine Esenler’de düzenlenen operasyonda cinayetin şüphelisi Hüseyin Boyraz, yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulaması yapılan Hüseyin Boyraz eşiyle boşandıktan sonra bir süre Aslıhan Sekendiz ile birlikte yaşadıklarını daha sonra ayrıldıklarını söyledi. Olay günü barışma yemeğine gittiklerini anlatan Hüseyin Boyraz’ın daha sonra evde yine tartışmaya başladıklarını olay sebebiyle çok pişman olduğunu söylediği öğrenildi.