Bursa’nın Gemlik İlçe Belediyesi Başkanı CHP’li Fatih Mehmet Güler’in 17 Mart 2011'de İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasının ardından Ak Parti'li Refik Yılmaz başkan vekililğine seçildi. Yapılan itiraz üzerine yargı kararıyla seçim 19 Ocak 2012'de yeniden yapıldı. Son turda CHP'li bir üyenin AK Parti lehine oy kullanması ile Refik Yılmaz 1 oy farkla yeniden başkan vekilliğine seçildi. Gizli oylamaya itiraz eden CHP’li 12 Meclis üyesi, savcılığa başvurarak AK Partili Refik Yılmaz’a oy vermediklerini, seçimlere hile karıştığını öne sürerken el yazısı örneklerinin de alınmasını talep etti.

Bugün Cumhuriyet Halk Partisi il binasında açıklama yapan CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, savcılığa suç duyurusunda bulunan meclis üyesi Bülent Dalkılıç’ın dilekçesini geri çektiğini ve belediye meclis üyeliğinden de istifa ettiğini söyledi.

“BELEDİYEDEN DESTEK ALDI”

Dalkılıç’ın CHP’den istifa ettiğine dair herhangi bir bilginin kendilerine ulaşmadığını belirten Akdoğan, “Bugün bir belediye meclis üyesi bu dilekçesinden vazgeçti. Daha doğrusu vazgeçtirildi. Biz bu arkadaşın hangi gerekçelerle dilekçesini geri aldığını anlamadık. Ancak kendisiyle konuştuğumda belediyeden destek alarak bu kararından vazgeçtiğini bana söyledi. Oy verip vermediği konusunda bir şey söylemeyeceğim. Bu konudaki soruşturma halen devam ediyor. Kendisi meclis üyeliğinden istifa etti ancak parti üyeliğinden istifa etmedi. Parti üyeliğinden istifa etmezse bu konuda da parti hukukumuz neyi gerektiriyorsa yapacağız.” dedi.

“EN AĞIR CEZAYI ALACAK”

Parti olarak ilgili kişi hakkında herhangi bir suç unsuru tespit ettikleri taktirde gereken cezayı vereceklerini belirten Akdoğan, “Siyasetin etik bir şekilde olmasını savunan bizler, gerekli herşeyi yapacağımızı kamuoyu biliyor. Bu bizim için buz dağının görünen yüzünü ortaya çıkarttı. Bunun ikinci etabının olduğunu da bilinmesini istiyoruz. 11  arkadaşımızın onurlarını kurtarmak bizim boynumuzun borcu. Siyasetteki döneklerle, üçkağıtçılarla mücadele etmezsek nasıl mücadelemizi sürdüreceğiz Hele bu bizim içimizdeyse. Belediye başkanlığını kazanmak önemli değil. Bir dönem sonra yeniden alırız. Ama biz bu içimizdekileri temizlemek zorundayız. Karşı tarafın da pisliklerini ortaya çıkartarak bağırsaklarını temizletmek zorundayız. Bu olay bugün sonlandırılmış değildir. Yargı süreci de devam etmektedir. AKP bu olayın altında kalacaktır. Elimize deliller ulaştıkça paylaşacağız. Bu olayın takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

“HEPSİNİ TEMİZLEYECEĞİZ”

Ayrıca Gemlik’te olduğunu söylediği ve ismini açıklamadığı bir partilinin göreviyle bağdaşmayan ilişkiler içerisinde olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Akdoğan, çok yakında yeni bir sürecin başlayacağını ve hem kendisini hem de partisini sıkıntıya sokacak kişilere müsade etmeyeceklerini dile getirdi.

ERDEMİR'DEN ARINÇ'A MESAJ

Toplantıya katılan CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ise Bursa’dan başlayarak tüm Türkiye’de kirli siyaseti temizleyeceklerini dile getirerek, “AKP'nin siyasetteki çirkin oyunlarını Gemlik'ten başlayarak temizliyoruz. Kendi içimizdeki kirli siyaset yapanları temizliyoruz. AKP içindeki bu oyunlara alet olanları da ortaya çıkaracağız. Buradaki mağdur CHP, bu olayların sorumlusu olarak gösteriliyor. Burada br mağduriyet varsa, evi soyulan kadar soyan da suçludur. Bu yalnızca bir başlangıç. Bu süreç nereye kadar gidiyorsa sonuna kadar gideceğiz. Yargı süreci nedeniyle sizleri fazla aydınlatamıyoruz ancak bu işi takipçisi olacağız. Eğer yarınlarda daha temiz siyaset ve adil yönetim istiyorsak kamuoyunun da bu sürece yürekten destek vermesini istiyoruz. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gemlik sürecini başlattığımızda bana 'Bu işlerle uğraşmamamı söylemişti. Biz bu yolda devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi doğruluk dürüstlük yolundan ayıramaz" diye konuştu.