Türkiye genelinden 149 okulun katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri, Trump Towers Mall'da düzenlenen törenle verildi. Ödül törenine Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile öğrenciler ve aileleri katıldı.


Ödül töreninden önce Yaratıcı Çocuklar Derneği Korosu; Hello, Savaşlar Olmasın ve Manastır parçalarını seslendirdi.


"7'DEN 70'E HERKESE AYNI ŞEYİ İFADE EDİYOR"


Törende konuşma yapan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, "Ben karikatür çizeri bütün çocukları ve gençlerimizi kutluyorum. Hepsi birbirinden güzel eserler meydana getirmişler. Ben şimdi buradaki genç karikatürcüleri çok çalışmaya, çok güzel eserler meydana getirmeye çağırıyorum. Karikatür, mizah, estetik ve zekanın birleşiminden çıkıyor. Karikatür çağımızın en etkin iletişim araçlarından biri diye düşünüyorum. Kimsenin bu yoğun tempolu zamanda birşeye vakit ayırması sözkonusu olmuyor. Ama karikatürle bir bakışta mesajı alıyorsunuz. Bu mesaj 7'den 70'e herkese aynı şeyi ifade ediyor" dedi.


"KARİKATÜR ZEKA İŞİDİR, CESARET İŞİDİR"


Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa ise, "Karikatür eleştirel bir bakış açısıyla insanları düşündürerek gülümsetmeyi öne çıkaran bir sanat. Bu alandaki değerli desteklerinden dolayı başta Sayın Aydın Doğan'a ardından bu alanda çalışan tüm derneklere, periyodik yayınlara, bugün aramızda bulunan tüm karikatür sanatçılarına ve geleceğin karikatürcüleri olmaya aday gençlerimize teşekkür ederiz. Karikatür zeka işidir, cesaret işidir. Çizgilerle insanları her zaman daha iyiye yönlendirme işidir. Onların sayesinde toplumlar daha güzel günlere ulaşacak. Cesaretlerinden dolayı hepsini yürekten kutluyoruz" diye konuştu.


"KARİKATÜR VE MİZAH, HAYATIMIZDA ÇOK ÖNEMLİ"


Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan da, "Bu beşincisini yaptığımız karikatür yarışması. Bu yıl Aydın Doğan Vakfı'yla birlikte çalıştık. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Hem mekanlarını açtılar hem de çok güzel bir çalışma yaptığımızı düşünüyoruz. Karikatür ve mizah, hayatımızda çok önemli. Küçük yaşlarda çocuklarımızı bu konuda eğitmek onların yaratıcılığını ortaya çıkarmak çok önemli diye düşünüyoruz " şeklinde konuştu.


ÖDÜL TÖRENİ


Konuşmaların ardınan dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlköğretim de 1. kategori dalında Umut Er, Murat Varlık, Edanur Deniz ödüle layık görülürken, İlköğretim 2. kategoride ise Defne Oruç, Tolga Akçay ve Yiğit Esman ödül aldı.


Lise kategorisinde Bilal Sarıteke, Barkın Güler ile Hasan Sağbır çizdikleri karikatürlerle ödüle layık görüldü. Dereceye giren öğrencilere ödülleri Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız tarafından verildi. Dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyanın yanı sıra Aydın Doğan Vakfı'nın 25. yıl özel kitabı da hediye edildi. Ödül töreninin ardından ödül alan öğrenciler Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ile fotoğraf da çektirdi.


"GELECEĞİN ÇİZERLERİNE MERHABA"


Bu arada Trump Towers Mall sergi salonunda Aydın Doğan Uluslararası Karikatür yarışmasında son 3 yıldır yarışmaya katılan karikatürlerden seçmeler sergileniyor. "Geleceğin Çizerlerine Merhaba" başlığıyla sergilenen karikatürler 26 Nisan - 31 Mayıs tarihleri arasında gezilebilecek.


PÇK-UC (MK) (FOTOĞRAF)