Hakkari Merkeze bağlı Geçitli Köyü'nde 16 Eylül 2010'da Erol Aydın yönetimindeki minibüsün geçişi sırasında mayının patlaması sonucu 9 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Hakkari'nin Geçitli Köyü'nde yaşayan Cahit Erol oğlu, kızı ve kız kardeşi ile birlikte 9 yakınını kaybetti. Olayın ardından geniş çaplı  soruşturma başlatılırken, soruşturma dosyası ise Hakkari’den, Van Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. 

'BU OLAYDAN SONRA HAYATIMIZ KARARDI'

Cahit Erol eşi, bir yakını ve avukatı ile birlikte bugün Van Adliyesi'ne gelerek savcılıktan soruşturmanın hangi aşamada olduğunu sordu. Van Adliyesi önünde konuşan Erol, "Bu olaydan sonra hayatımız karardı. Artık yemek yiyemez ve uyuyamaz duruma geldik. Aradan 19 ay geçti ama olayın failleri halen bulamadı. Ben bu olayın üzerinin örtülmesini istemiyorum. Kabul etmiyorum ve olayı yapanların cezalandırılmasını istiyorum. Bu olay kimin emri ile yapıldı ortaya çıkarılsın" dedi.

'BİR ARPA BOYU YOL ALINMAMIŞ'

Ailenin avukatı Rojbin Tugan da, olayın ardından başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ancak bir arpa boyu yol alınmadığını aktardı. Aile üyelerinin soruşturmanın akıbetini öğrenmek istediğini kaydeden Tugan şunları söyledi:

"Soruşturmanın çok yavaş ilerlediğini düşünüyoruz. Hakkari’deki dosya Van Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Biz fail ya da faillerin bulunmasını istiyoruz. Bu ailelerin acısının az da olsa dindirilmesine vesile olur. Ailenin yaşadığı acı ve soruşturmanın dosyası sahipsiz bırakıldı. Bu insanların vatandaşlık bağlarını sorgulamasına neden olacaktır. Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz. İstanbul’daki vatandaşın yaşam hakkına gösterilen saygının Hakkari Geçitli Köyü’ndeki vatandaşa da gösterilmesini istiyoruz."



MÇ(FE/COŞ)