Merkez Seyhan İlçesi'nin Türkocağı, Beşocak ve Ali Dede mahallelerinde son bir ay içerisinde 4 taksiye binen bıçaklı saldırgan, sürücülerden 20'şer lira gasp edip kaçtı. Gasp Bürosu ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu gaspçının aynı kişi olduğunu belirleyerek robot resmini çizdi ve taksi duraklarına dağıttı. Ekipler çalışmasını sürdürürken, Yenibey Aile Sağlığı Merkezi'nden 155 Polis İmdat hattını arayan bir taksici, parasının gasp edildiğini ve sağlık ocağına sığındığını söyledi. Aile sağlığı merkezine giden ekipler, ihbarı yapan taksici 25 yaşındaki Cemil Akdağ'ın olayla ilgili bilgisini aldı. Akdağ, müşteri olarak aracına binen saldırganın bıçak tehdidiyle 20 lirasını gasp ettiğini söyledi. 50 lirasını alan gaspçının markete gitmek için taksiyi durdurduğu anda kaçtığını belirten Akdağ, şüphelinin de aracın yanında olduğunu kaydetti.

Söz konusu adrese giden polisler, şüpheli İbrahim B.'yi yakaladı. Üzerinden olayda kullandığı ekmek bıçağı ile 3 kullanımlık eroin çıkan şüphelinin, 'hırsızlık, yağma, bıçakla adam yaralama ve uyuşturucu' suçlarından poliste kaydı bulunduğu belirlendi.

'PARANIN ÜSTÜNÜ VERECEKTİM'

Uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve günlük 20 liraya ihtiyacı olduğunu ileri süren İbrahim B., "Param olmadığı zaman böyle yapıyordum. Taksicilerden sadece 20 lira alıyordum. Bu taksici de bozuk parasının olmadığını söyleyip 50 lira verdi. Ben de marketin önünde arabayı durdurdum parayı bozdurup 30 lirasını geri verecektim. Ben parayı bozdurmak için taksiden inince polisi aramış" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



FK(BK/CK)



İbrahim B.: Bitirgeç