Manisa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ile Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İzmir merkezli bir fuhuş çetesini 6 ay süreyle teknik takibe aldı. Takibin ardından önceki gün çete üyelerine Manisa’nın Salihli ve Kula ilçeleri ile İzmir’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, fuhuşa aracılık ettiği belirlenen çete üyeleri R.Ç. (62), N.F. (54), H.B. (43), M.U (57) ile G.B. (52) ve E.Ö. (34) adlı kadınlar ile para karşılığı erkeklerle birlikte oldukları tespit edilen S.Y. (29), K.C.U. (41) ve A.F. (46) ile H.Y. (60) gözaltına alındı. Sahte kimlikle yakalanan zanlılardan R.Ç.’nin 2005 yılında Uşak’ın Ürün Köyü’nde fuhuş ve kadın pazarlama nedeniyle çıkan tartışmada tabancayla Ferdi Yılmaz’ın öldürmek, Mehmet Aydın’ı da yaralamak suçlarından arandığı ortaya çıktı. R.Ç.,’nin evindeki aramada 1 sahte kimlik, 1 ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlıların sorgularından Salihli-Kula ve Kula-Selendi Karayolu üzerindeki kavşaklarında gece saatlerinde kamyon şoförlerini durdurup, yanlarındaki kadınları para karşılığı birlikte olmaları için pazarladıkları öğrenildi. Fuhuş yaptıkları belirlenen S.Y., K.C.U., A.F. ile H.Y. ise polisteki sorgularının ardından zührevi hastalık bulunup, bulunmadığının tespiti için Salihli Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Çete üyelerinin fuhuş yaptırdıkları kadınlara, birlikte olduğu her erkek için iskambil kağıdı verdiği, günün sonunda topladıkları kartların yarısı kadar ücret ödediği öğrenildi. Çete üyeleri polisteki sorgularının ardından Salihli Adliyesi’ne sevkedildi.



EÇ(İÖ/AAA)