Antalya'ya tatil için gelen plastik cerrah Nadia Marie Emmanuel Cartier Meylan'ın, 17 Ağustos'ta Lara'da kaldığı otelin plajında su kayağı yaparken denize düştüğü, su kayağı yapmaya devam eden kadının denizden çıktıktan sonra bir süre sahilde yürüdüğü, ardından da yürüyerek geldiği mini bar önünde "Başım ağrıyor" diyerek kusmaya başladığı öğrenildi. İlk müdahalesini yapan oteldeki sağlık görevlilerinin haber vermesi üzerine otele gelen ambulansla Antalya Özel Yaşam Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen Meylan'a müdahale eden doktorlar, hastanın beyin tomografisini çektikten sonra ameliyata aldı. Beyin kanaması geçirdiği anlaşılan ve beyin içinde biriken kanı boşaltan doktorlar, ameliyat sonrasında hastayı yoğun bakım ünitesinde gözlem altına aldı.

İKİ GÜN YAŞAM MÜCADELESİ VERDİ

Fransız plastik cerrah Nadia Marie Emmanuel Cartier Meylan yoğun bakım ünitesinde iki gün yaşam mücadelesi verdi ancak 19 Ağustos'ta beyin ölümü gerçekleşti. Cartier Meylan'ın eşi ve kızı organ bağışı yapmak istediklerini söyledi. Cartier Meylan'ın iki böbreği ve karaciğeri, uzman cerrahlar tarafından çıkartılarak, Sağlık Bakanlığı bekleme listesinde yer alan hastalara nakledilmek üzere Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve Konya Meram Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü.

BÖBREKLERİ VE KARACİĞERİYLE HAYAT VERDİ

Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'ne götürülen iki böbrek, Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve Op. Dr. Birkan Bozkurt tarafından 45 yaşındaki üç çocuk annesi Emine Bilensoy'a, diğer böbrek ise açık adının yazılmasını ve fotoğrafının çekilmesini istemeyen 21 yıldır diyalize girdiği kaydedilen B.Y isimli hastaya nakledildi. Bağışlanan karaciğer ise Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde karaciğer bekleyen ismi öğrenilemeyen bir hastaya nakledildi. Cartier Meylan'ın dalağının ise AÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitimi amacıyla inceleme yapılması için bağışlandığı belirtildi.

MEKANI CENNET OLSUN

On yıldır böbrek hastası olan ve 4.5 yıldır diyalize bağımlı hayat sürdürdüğünü söyleyen Emine Bilensoy, "Bana böbreği bağışlayıp hayata tutunmamı sağlayanlardan Allah razı olsun. Ölen kişinin de mekanı cennet olsun. Onun sayesinde evlatlarıma ve aileme daha yararlı olacağım. Onlarla mutlu ve sağlıklı bir yaşam süreceğim" diye konuştu.