Feride- Nizamettin Taşdemir çiftinin dört çocuğunun en büyüğü olan Gökhan Taşdemir, 2007 yılında çalışmak için Fransa'ya gitti. İnşaatlarda çalışan Gökhan Taşdemir, kendisi gibi Erzurumlu olan arkadaşı Fuat Erdoğan ile Marsilya kentinde 15 Haziran 2009 günü esrarengiz bir biçimde ortadan kayboldu. Marsilya yakınlarındaki Mimet kasabasında çalıştıkları iş yerinden eve gitmek üzere ayrılan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan iki Türk'ün bulunması için tüm girişimler bugüne kadar sonuç vermedi. İki arkadaşın sabah işe gittiği beyaz renkli Citroen Jumpy marka 4047 WV 13 plakalı şirket otomobili, 15 gün sonra Marsilya'daki bir AVM'nin oto parkında bulundu.

3 AVUKAT TUTTULAR

Fransız yetkililerin ilgisiz davranmasından yakınan Gökhan Taşdemir'in annesi Feride Taşdemir, Fransa'da üç avukat tutmalarına karşın Gökhan'ın akıbetini öğrenemediklerini söyledi.  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyen Feride Taşdemir, oğlunun Fuat Erdoğan ile kaybolmadan üç gün önce tanıştığını anlattı.

KAYBOLMADAN BİR GÜN ÖNCE TELEFONLA KONUŞTUK

Gökhan Taşdemir'in, Marsilya'da bulunan kız kardeşi ve eniştesinin isteği üzerine Fransa'ya gittiğini ifade eden anne Taşdemir, "İki yıl Fransa'da hiçbir sorun olmadan yaşadı. Kaybolmadan bir gün önce telefonla konuştuk. Fuat Erdoğan ile birlikte işe gitmiş. İtalyan bir müteahhit bunları üç gün çalıştırmış. Oğlum daha işe gitmeyeceğini söyleyince Fuat'la birlikte paralarını almaya gitmişler. İkisi de ortadan kaybolmuş. Şirkete ait araba alışveriş merkezinin önünde 15 gün sonra bulunuyor. Arabada hiçbir hasar yok" dedi. 

HAYATTA OLDUĞUNU BİLEYİM YETER

Nereye başvurduysa hiçbir yanıt alamadıklarını söyleyen Feride Taşdemir, " Kızım Fransa'da yaşıyor. Türk konsolosluğuna gittiklerinde 'oğlunuz PKK'ya katılmış' demişler. Benim yavrum öyle biri değildi. Herkes bir şey söylüyor. Kimi mafya kaçırmış, kimi cezaevinde diyor. Çocuğumun hayatta olduğunu bileyim yeter. Sarkozy'ye sesleniyorum, 'Oğlumu lütfen geri ver'. Her kapı, telefon çalındığında Gökhan geldi sanıyorum. Dışarıya çıkınca Gökhan gelirse kapıda kalır diyorum. Gözyaşlarım kurudu artık Başbakanım, Cumhurbaşkanım ne olur yardım edin bize" diye konuştu.