Okula giderken kara saplanan minibüslerinin kurtarılmasını beklerken montsuz ve ayaklarındaki terlikli fotoğrafla bütün Türkiye'nin dikkatini çeken amca çocukları Melek ve Merve Özgulan'a, Siverek Kaymakamlığı tarafından kaban ve bot hediye edildi. Evlerine ulaştırılan bot ve kabanlarını giyen Melek ve Merve, "Çok mutluyuz, artık okula giderken üşümeyeceğiz" dedi.

Kayalar Köyü'nde yaşayan amca çocukları Melek ve Merve Özgulan'ın görenlerin içini üşüten fotoğrafının gazetelerde yayımlanmasının ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in talimatıyla Siverek Kaymakamlığı tarafından 2 kız öğrenci ve ailelerine yardım ulaştırıldı. Kaymakamlık tarafından alınan botlar ve kabanlarını giyen Melek ve Merve mutluluk yaşarken, kız öğrencilerin ailelerine de kışlık kıyafet ve gıda yardımı yapıldı.

Medyanın ilgi odağı olan ve Türkiye'nin değişik kentlerinden yardım için seferber olunan Melek ve Merve ise bugün yaşadıkları duyguları DHA'ya anlattı. Dün kara saplanan minibüslerinin kurtarılmasını kabansız ve terlikleri ile beklerken gazetecilerin fotoğraflarını çektiklerini söyleyen Melek ve Merve, "Dün aracımız kara saplandığı sırada gazeteciler çekim yapıyorlardı. Minibüsün kurtarılması sırasında bizi de çekmişler. Bunun farkında değildik. Bugün fotoğrafımız gazetelerde çıkınca herkes bize yardım yapmak için seferber oldu. Ailelerimizle temasa geçenler yardım yapma sözü verdi. Kaymakamlık bize okuldan geldikten sonra yardım gönderdi. Yeni bot ve kabanlarımızı alınca çok mutlu olduk. Artık okula giderken üşümeyeceğiz. Terlikli gittiğimiz okula yarın yeni bot ve kabanımızla gideceğiz" dedi.

Melek ve Merve'nin ailesi de kendilerine yardım yapmak için çok sayıda kişinin temasa geçtiğini ifade ederek toplumsal duyarlılığa teşekkür etti.



MS (HK/RT)