İzmir'den, Foça İlçesi'ndeki Deniz Üssü'ne personeli götüren 24 kişi kapasiteli askeri servis aracına, üsse 1.5 kilometre kala yazlıkların bulunduğu Değirmenlik Caddesi'nde teröristlerin çifte bombalı saldırısında er Özkan Ateşli şehit düştü, 1 sivil ile 10 asker de vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralıların tedavileri sürerken, saldırıda şehit düşen er Özkan Ateşli için bugün saat 09.00'da görev yaptığı Foça Deniz Üs Komutanlığı'nda askeri tören düzenlendi. Törene, Güney Deniz Saha Komutanlığı'na bağlı birliklerde görevli çok sayıda asker, şehidin silah arkadaşları ve sivil protokol katıldı. Basın mensuplarının alınmadığı törenin ardından şehidin cenazesi askerlerin omzunda askeri helikoptere konuldu. Helikopterle Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'ne getirilen şehit er Özkan Ateşli, daha sonra askeri uçakla toprağa verilmek üzere ailesinin yaşadığı İstanbul'a gönderildi.

Uzun yıllar sivil araçların geçişine kapalıyken geçen nisan ayından bu yasağın kaldırıldığı yolda meydana gelen saldırının hemen ardından teröristlerin yakalanması için polis ve askerin başlattığı operasyon devam ediyor. İlçenin giriş ve çıkışları ile bölgede bulunan güvenlik kamerası kayıtlarının tek tek incelendiği şüpheli kişilerin tespit edilmeye çalışıldığı kaydedildi.