CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert, CHP'li Belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar kutlamalara katılarak destek verdi. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Foça Temsilcisi Levent Mısır, şarkı, türkü ve marşlarla coşan topluluğa seslendi. Mısır, emeğin kazanılmış haklarına yeni saldırıların gündeme geldiği bir dönemde sınıf kardeşliğini yükselterek kutlamaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bir yandan taşeronluğun, esnekliğin, güvencesiz ve kuralsız çalışmanın 'ulusal istihdam stratejisi' adı altında yaygınlaştırılması hesapları yapıldığını belirten Mısır, "Diğer yandan grev yasaklarında ısrar eden, işçi sınıfının önüne konulan barajları koruyan, yasakçı bir sendikalar yasası bizlere dayatılmakta" dedi.

Konuşmalar sırasında kalabalıktan, 'Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız', 'İşçi memur elele genel greve', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Kahrolsun ABD emperyalizmi', 'Sermaye mezara emek iktidara', 'Yaşasın iş emek özgürlük mücadelemiz', 'Bekle Gündoğdu geliyoruz' sloganları atıldı.

Yere serilen gazeteler üzerinde çevre esnafının çay desteği ve işçilerin beraberlerinde getirdikleri domates, peynir, zeytin, ekmekten oluşan `kardeşlik yemeği' yenildikten sonra topluluk İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak kutlamalara katılmak üzere yola çıktı.


SG (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)