İzmir, Manisa ile çevre ilçelerden dün akşam gelen 200'ü aşkın kamyoncu bayraklarla süsledikleri araçlarıyla kentin her yanını dolaşarak klakson sesleriyle ve açık pencerelerinden sloganlar atarak protesto eylemi yaptı. Bugün ise saat 14.00'te Foça Birlik ve Foça Otobüsçüler Kooperatifi üyesi otobüsçü ve minibüsçüler konvoy oluşturarak terörü protesto etti. Minibüsçülerin eylemine taksiciler de araçlarıyla destek verdi. 100'e yakın minibüs ve taksi ilçenin tüm sokaklarında tur attı.

Kamyoncular, minibüsçüler ve otobüsçüler eylemlerini Değirmenlik Caddesi'nde olayın meydana geldiği noktaya giderek tamamladı. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Foça PKK'ya mezar olacak', 'Askere uzanan eller kırılsın' sloganları atıldı. Konvoy, sokaklardan geçerken halkın ve esnafın da alkışlar ve sloganlarla destek verdiği görüldü.

 Foça Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Recep Diker, Foça'da hizmet veren Foça Birlik ve Foça Otobüsçüler Kooperatifi üyeleri olarak terörü protesto ettiklerini söyledi. Diker, "Foça'da olan PKK'yı protesto için arkadaşlarımızla birlikte bu protesto konvoyunu düzenledik. Tüm arkadaşlarımızla terörü şiddetle ve lanetle kınıyoruz. Foça'da ve ülkemizin başka bir yerinde böyle bir şeyi tekrar yaşamak istemiyoruz. Tüm halkımızdan büyük destek gördük. Bundan da mutluluk duyuyoruz. Bu eylem bu kadarla kalmayacak. Halkımızla birlikte üzerimize düşen her şeyi yapacağız" dedi.



SG(AÖ/ESM)