Patlamanın ardından, Özel Yetkili Mahkemelerin yerine kurulan, İzmir’deki Terörle Mücadele Mahkemeleri’nin iki savcısı, olay yerine geldi. Olay yerinde iz ve delilleri değerlendirip, görgü tanıklarının ifadelerini alan savcılar daha sonra buradan ayrıldı.

BOMBA C 4

Öte yandan bombaların ilk belirlemeye göre parça tesirli hale getirilmiş C 4 plastik patlayıcıdan yapıldığı belirtildi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da bombaların patladığı yere gelip yetkililerden bilgi aldı. Polis ve askerin bölgede havadan ve karadan arazi taraması sürerken, ilçeye giriş çıkışları gösteren güvenlik kameraları da incelemeye alındı.

AKŞAMKİ YANGINI TERÖRİSTLER Mİ ÇIKARDI?

Bölgede, dün saat 19.00 sıralarında da Menemen ilçesi’ne bağlı Türkelli Köyü ile Foça’nın Geren Köy’ü arasındaki Yapalak Mevkii’nde makilik ve otluk alanda yangın başladı. Şiddetli rüzgar nedeniyle büyüyen yangına müdahale eden İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevleri yerleşim yerlerine ulaşmadan çembere almayı başardı. Alevler yaklaşık 10 hektarlık alanda etkili oldu. Bu yangının da terör örgütü üyelerince çıkarılmış olabileceği öne sürüldü. İlçede bulunanların dikkatini bu yangına çekip, askeri servis aracının güzergahı üzerine patlayıcıyı daha rahat yerleştirmiş olabilecekleri üzerinde durulduğu da kaydedildi.

FOÇA’DA ORMAN YAKANLARA MÜEBBET HAPİS VERİLMİŞTİ

İzmir’in Foça İlçesi’nde, Yenifoça Kızıldağ mevkisine, PKK terör örgütünün eylemleri doğrultusunda 7 Eylül 2011 tarihinde orman yangını çıkarıp, 3 hektarlık alandaki kızılçamların kül olmasına yol açmakla suçlanan M.S. ve H.K., hakkındaki dava kısa bir süre önce sonuçlanmıştı. İzmir Ağır Ceza Mahkemesi iki sanığı 'Orman yakmak suretiyle Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik bir fil işledikleri' gerekçesiyle 'ağırlaştırılmış müebbet' hapis cezasına çarptırdı. Sanıklar H.K. ve M.S.'ye ayrıca 'Devletin güvenliğine karşı suç işlemek amacıyla kurulan PKK Terör Örgütünün faaliyeti çerçevesinde, devlet ormanını yakmak' suçundan da müebbet hapis ve bin gün adli para cezası verildi.



DHA(İÖ/AAA)