Foça’daki Hanedan Tatil Köyü Plajı’nda temsili toplu bayrak teslim töreni yapıldı. Mavi Bayrak, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı İzmir Aydın İl Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş ve Foça Belediyesi Sağlık Şube Müdür Vekili Muharrem Yeşilkaya tarafından Hanedan Tatil Köyü Genel Müdürü Abdullah Güler’e teslim edildi.

SAYI GELECEK YIL ARTACAK

Mavi Bayrak alması için Foça İlçesi’nde 12 plaj tespit ettiklerini, ancak daha önce bir yıllık su numune ölçüm değerleriyle yapılan değerlendirmenin, bu yıldan itibaren üst üste 2 yıllık değerlerle yapılacak olması nedeniyle bazı plajlar için kararın önümüzdeki yıl belirleneceğini, bu yıl kriterlere uygun 6 plaja Mavi Bayrak verildiğini, bunların da Polen, Mackerel, Hanedan Tatil Köyleri, Fokai Otel, Leon Hotel ve Karakum plajları olduğunu belirten Muharrem Yeşilkaya, “Önümüzdeki yıl bu sayının artacağını umuyorum” dedi.

Dünyada bilinen en önemli eko-etiketlerden birisinin Mavi Bayrak olduğunu vurgulayan Doğan Karataş, 2012 yılında bunu almaya hak kazanan plaj, marina ve yatları Mayıs ayı içinde belirlediklerini ve ödüllerini vermeye başladıklarını ifade etti. Karataş, “Foça’da 5’ten 6’ya, İzmir Bölgesi’nde 28’den 32’ye çıkan sayı, ülke genelinde de yüzde 10’luk bir artış gösterdi. Avrupa’da üçüncülük için Fransa ile yarış halindeyiz. Ancak onların 358 Mavi Bayrak’lı plaj sayısına karşılık Türkiye olarak 355’te kaldık. Önümüzdeki yıl Fransa’yı bu konuda geçeceğimizi düşünüyorum. İzmir Bölgesi’nde Teos ve Levent Marinalar da bu ödüle layık görüldü” diye konuştu.

Foça Belediye Başkanı CHP’li Gökhan Demirağ da alınan 6 Mavi Bayrağın bölge açısından çok önemli olduğunu, Yenifoça’da belirledikleri 2 plajın da önümüzdeki yıl bu ödülü almasını beklediklerini dile getirdi. Demirağ, “Bu bayrakların Foça’nın denizinin ne kadar temiz olduğunun bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Bunlar kolay elde edilmiyor. Bütün işletmeci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşma ve bilgilendirmelerden sonra Mavi Bayrak göndere çekildi.



SG(İÖ/AAA)