İstifasını yazılı bir açıklama ile duyuran FKA Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, 2009 yılından itibaren yürüttüğü görevinden yıl sonu itibariyle ayrılacağını bildirdi. Kendi isteği ile görevden ayrıldığını belirten Altunyuva, iş hayatına özel sektörde devam etmek istediği için istifa ettiğini belirtti. Altunyuva’nın istifa açıklamasında şunları kaydetti:

"Fırat Kalkınma Ajansı üç yıllık süreçte, yeni bir kurum olarak Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli illerden oluşan bölgesinin kalkınma ve gelişmesine kaktı sunma noktasında önemli mesafeler aldı. Ajansın kısa zamanda bölgesi için hizmet üreten bir noktaya gelmesine öncülük eden Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerine ve katılımcı bir anlayışla ajans faaliyetlerine yön veren Kalkınma Kurulu Başkan ve üyelerine teşekkürü bir borç biliyorum.

Ayrıca görev sürem boyunca, destek ve ilgisini esirgemeyen Sayın Kalkınma Bakanımıza, bölgemizin temsilcisi sayın milletvekillerimize, bölgemizdeki tüm kamu kurumların sayın idarecilerine, değerli sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli kamuoyu ve basın mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.

Ajans Genel Sekreterliğimden ayrılmanın bölgemiz ile irtibatımın kopacağı anlamına gelmediğini, bu toprakların bir insanı olarak bölgemizin daha müreffeh konuma gelmesi için elimden gelen her türlü gayreti sarf etmeye devam edeceğimi belirtmek istiyorum."



(MP/CK)