Buyuran, 1990 yılında, Fizik Mühendisliği’nden mezun oldu. Ancak Türkiye’de bu alanda çalışma olanağı bulamayınca yıllarca çocuklara evlerinde fizik, matamatik dersleri verdi. Cumhur Buyuran, Türkiye’nin önde gelen birkaç jujutsu hocasından Ömer Oğuzalp’ten 6 yıl boyunca yakın savunma dersleri aldı. Daha sonra Karşıyaka’da Karete Federasyonu’na bağlı Savunma Sanatları Okulu’nu açtı. 1 çocuk babası Buyuran, sporun yanında öğrencilere evlerinde fizik, kimya matamatik dersleri verdiğini belirterek, şöyle dedi:

"Türkiye’de atom teknolojisi ile ilgili yeterli çalışma imkanı olmadığından bu alanlarda mezun olmaktan sonra iş bulunamıyor. Benim gibi mezun olup, iş bulamayan meslektaşlarım ya öğretmen oluyor ya da polis. Şimdi bana 'fen bilimlerine gitmek ister misin' diye sorsalar gitmem. Fizik, kimya, biyoloji mezunu işsizler ordusu var, zor iş buluyorlar."

Karşıyaka'da açtığı özel Savunma Sanatları Okulu’ndaki öğrencileri arasında çocuklar, gençler, mühendis, avukat, öğretim görevlisi hatta profesörlerin bile bulunduğunu belirten Buyuran, "Okulda çocuklara yönelik karete, yetişkinlere yönelik jujutsu dersleri veriyorum. Burada öğrencilerime hem kendilerini hem de yakınlarını savunmasını öğretiriyorum" dedi.



MO(AÖ/İD)