Birçok fındık bahçesinin sert rüzgardan zarar gördüğünü, 6 bine yakın çiftçinin sigorta şirketlerine başvurduğunu öğrendiğini söyleyen Akbaşlı, üreticilerin şikayetleri üzerine fındık bahçelerinde incelemelerde bulundu. Camili Köyü'nde fındık bir bahçesinde açıklamalarda bulunan Özer Akbaşlı, "Fırtına Giresun’un hemen her yerinde bahçelere zarar verdi. Yüzde 20- 30 zarar söz konusu. Batı bölgesindeki yerlerde daha büyük hasarlar oluştuğunu öğrendik. Bahçesinde fırtına nedeniyle zarar görenlerin eğer sigorta yaptırdılarsa hemen başvurmaları gerekmektedir" dedi.

Akbaşlı, fırtınanın rekolteye etkisinin ilerleyen günlerde belli olacağını anlattı. Akbaşlı, "Giresun için 112 bin ton rekolte tespiti yapılmıştı. Fındıkta rüzgar nedeniyle yaşanan kaybın lokal mi yoksa genelde mi olduğunu önümüzdeki günlerde gözlemleyeceğiz. Tarım Sigortaları Havuzu Tarsim’e şu ana kadar 5- 6 bin ihbar geldiğini öğrendik. Bu sayının daha da yukarı çıkmasını bekliyoruz. Bu başvuruların ardından ne kadar kayıp verdiğimiz belirlenecek. Fırtınanın rekolteye ciddi hasar verdiğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Beyazıt Köyü'nden Bekir Bayram adlı fındık üreticisi de fırtınanın bahçesine zarar verdiğini belirterek zararının karşılanması için sigorta şirketine başvurduğunu ancak böyle bir olayın tekrar yaşanması halinde rekolteyi etkileyebileceğini söyledi.