Bingöl'de bu sabah saatlerinde başlayan ve zaman zaman hızı 60 kilometreye uyaşan şiddetli fırtına halkı zor durumda bıraktı. Fırtınada, 2003 yılında meydana gelen deprem ardından TOKİ tarafından yaptırılan konutlar ile Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nun çatıları uçtu. Bazı binaların camlarının kırılmasını neden olan fırtınada binalarda hasar meydana geldi. Çatıdan kopan bir sac parcası bir apatmanın 4'üncü katındaki dairenin camını kırarak içeri düştü. Dairede oturan Remzi Korkan, "Çatının odaya girmesinden 1 dakika önce gelinim ve minik oğlu odadan çıkmıştı. Şiddetli bir ses gelince deprem olduğunu zannettik. Odaya girip baktığımızda çatının saçının girdiğini görünce şaşırdık. Gelinim ve torunum şans eseri kurtuldu" dedi.

Çatıların uçtuğu Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi, Şehit Mustafa Gündoğdu Caddesi, polis tarafından güvenlik şeridi çekilerek araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Polis, anons yaparak halkı cadde üzerindeki araçlarını kaldırması ve çatıların düşecek saç ve tahtalara karşı dikkatli olmaları yönünde uyardı. Mahalle muhtarı Ahmet Başbayındur, mahallelerinde sadece devletin yaptığı konutların çatıların uçtuğunu söyledi. Binaları yapan müteahhitlere tepki gösteren Başbayırdur, "Çatıları ince bir telle bağlamıylar, bu fırtına da çatılar uçtu" dedi.

KARLIOVA'DA TİPİ ETKİLİ

Bingöl'ün bu yıl yoğun kış şartlarının yaşandığı Karlıova İlçesi'nde de kardan 47 köyün yolu kapalı bulunuyor. Dondurucu soğuk ve yoğun tipi nedeniyle ilçeye 2 günden bu yana aralıklarla elektrik verilirken, donan su şebekesi nedeniyle, evlerde sular akmıyor. Telefon hatlarının da kesildiği Karlıova'da Kaymakam Selim Çomaklı, sorunların çözümlenmesi için ekiplerin aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Kargapazar Köyü'nden dür gece ilçeye gelmeye çalışan bir grup köylü yoğun fırtına ve tipi nedeniyle saatlerce yollarda mahsur kaldı. Köylüler, kendi çabalarıyla güçlükle ilçeye ulaşabildi. Köylüler, günlerden bu yana hayvanlarına yiyecek bulamadıklarını belirterek, yetkililerden yardım istedi.



AÖ,SB(GG/İD)