Fındıklı İlçesi’nin eski adı olan 'Viçe'den esinlenilen Viçeliler Platformu'nun bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Çevre, Kültür ve Barış Şenliği iki gün sürecek. Şenlik kapsamında ilçe parkında toplanan yaklaşık bin kişiye, 50 ailenin hazırladığı ve aralarında hamsili ekmek, lahana sarması, kabak tatlısı, Laz böreği ve mıhlama gibi 30’un üzerinde bölgeye has yemek ikram edildi. Tepsilerle alana getirilen yemeklerden tadabilmek için sıraya giren vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Şenlik alanında ateş yakıldı, kazanlarda mısır pişirildi, tulum eşliğinde horon oynandı.

'TANIŞMA, KAYNAŞMA OLSUN DEDİK'

Viçeliler Platformu üyesi, HAS Parti İstanbul eski İl Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, amaçlarının bölge halkının kaynaşması olduğunu belirterek, ilçe dışında yaşayan yaklaşık 4 bin kişinin yaz aylarında tatil için Fındıklı'ya döndüğünü söyledi. Bekaroğlu şöyle konuştu: 

"Çocuklarımız, torunlarımız birbirlerini tanımıyor. Bölgenin kültüründen, Lazca’dan, yemeklerden haberleri yok. Düzenlediğimiz bu şenlikle tanışma ve kaynaşma olsun istedik. Yaklaşık 50 aile, bölgenin unutulmaya yüz tutan yemekleri hazırladı. Hamsinin, lahananın ve kabağın her çeşidi, Laz böreği, mısır ekmeği, mıhlama ile bölgeye özel diğer yemekler yapıldı. Şenliğe katılanlara ikram edildi. Bu şenliği geleneksel halde daha geniş çaplı sürdürmeyi hedefliyoruz."