Kaza, saat 13.15 sıralarında Karaelmas Mahallesi Mustafa Aşçı Caddesi'nde meydana geldi. 59 yaşındaki Feyruz Amil yönetimindeki 67 DZ 533 plakalı kamyonet, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu beton korkulukları parçalayıp, 5 metre yükseklikten Üzülmez Deresi'ne uçtu. Sürücü Feyruz Amil ile yanındaki 36 yaşındaki Celal Çiftçi yaralandı.

Olayı görenler, dereye girerek yaralıları araçtan çıkardı. Yan dönen kamyonetin kasasının üzerine çıkarılan yaralılar için aracın üzerine merdiven uzatıldı. Durumu hafif olan Feyruz Amil, yürüyerek merdivenden çıkarken, düşmemesi için de beline halat bağlandı. Önce ambulansa alınan Amil, daha sonra bir arkadaşının aracıyla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ardından da durumu daha ağır olan Cemil Çiftçi, sedyeye halatla bağlanıp dereden çıkarılarak aynı hastaneye kaldırıldı.

Bu sırada derenin her iki tarafında ve köprünün üzerinde toplanan onlarca kişi, kurtarma çalışmalarını izledi. Birçok sürücü yol kenarında durarak kazayla ilgili bilgi almaya çalıştı. Bazıları da cep telefonlarıyla kazayı görüntüledi. Polis, yaralıların çıkarıldığı yerde toplanan kalabalığı dağıtmakta güçlük çekti.

Hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.



EE,GG(EE/CK)