Başbakan Erdoğan ile Filistin Lideri Mahmut Abbas’ın görüşeceği Dolmabahçe ofisi önü de protestolara sahne oldu. Abbas’ı protesto etmek ve İsrail ile tüm ilişkilerin kesilmesi için Dolmabahçe’ye Filistin Bayrakları ve İsrail devletinin katlettiği çocukların fotoğraflarıyla gelen Filistinli Yurttaşların önü sivil polisler ve çevik kuvvet barikatıyla kesildi. Buna tepki olarak Arapça, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “ İşbirlikçi Abbas defol bizi temsil etmiyorsun”, “ Güvenlik koordinasyonuna hayır” sloganlarını atıldı.


İŞBİRLİKÇİ ABBAS DEFOL BİZİ TEMSİL ETMİYORSUN !

 Filistinlilerden Hamas sempatizanı bir grup polis ablukası altında Kabataş’a doğru ilerlerken, FHKC sempatizanı grup ise Dolmabahçe önünde kadar gelmeyi başardı. Sivil polisler tarafından etrafları sarılan Filistinli gençler bu keyfi ablukayı Arapça sloganlar eşliğinde protesto etti.


Gruptan ayrılan bir genç trafik akışının bulunduğu caddeye çıkarak elindeki İsrail devleti tarafından katledilen bir çocuğun fotoğrafını gösterdiği sırada makam arabaları geçti. Makam aramalarına yaklaşarak fotoğrafı gösteren genç, sivil polisler tarafından iteklenerek uzaklaştırıldı. Filistinli yurttaşlar ile polisler arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Gençler protestolarını, “ İşbirlikçi Abbas defol bizi temsil etmiyorsun” sloganları eşliğinde sonlandırdı. 



Mahmud Abbas, AKP'nin İstanbul'da düzenlediği iftara da katılmış ve Başbakan Erdoğan'la böyle poz vermişti.