Van'daki Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremde 9 kişinin hayatını kaybettiği Alaköy Köyü'ne İstanbul'un Fatih Belediyesi sahip çıktı. Depremden 3 gün sonra köye giden belediyenin ekipleri depremzedelere sıcak yemek verip kurdukları çadırlar ve konteynerlerde çeşitli ihtiyaçların karşılanmasını sağladı. Fatih Belediyesi ekipleri depremin üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen hala hizmetlerini sürdürüken, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yapılanları yerinde görmek için Alaköy'e geldi.

24 DERSLİKLİ OKUL YAPTIRACAK

Köye 7 kilometre uzaklıkta çiçeklerle ve kurban kesilerek karşılanan Başkan Demir,  depremden hemen sonra geldiklerini anlatırken şöyle dedi:

"Gönül köprüsü kurduk. Hizmetlerimiz sürecek. Kurduğumuz, çadır sınıflar, hamam, çamaşırhane ve bunun gibi hizmet birimlerimizi köye hibe ediyoruz. Şubat ayı sonuna kadar sıcak yemeğimiz sürecek. Birde yıkılan okulun yerine 24 derslikli 2 katlı sağlam bir okul yaptıracağız. Bu okulumuz gelecek eğitim öğretim dönemine yetiştirilecek." 

Başkan Demir'e burada Köy Muhtarı Ragıp Çiçekel tarafından günün anısına plaket verildi.

Daha sonra anasınıfındaki öğrencilerle sohbet eden Başkan Demir, köylülerle de çadır kahvede sohbet edip sorunlarını dinledi. Başkan Demir, depremzede köylülere yemek dağıttıktan sonra Van Valisi Münir Karaloğlu ile görüşüp Van'dan ayrıldı.