Antalya'da oturan ve işsiz olan F.S.G., yaklaşık 1.5 yıl önce lise öğrencisi A.Ş. ile tanıştı. Aralarında duygusal ilişki başlayan ikili, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinde bir süre yazıştıktan sonra buluşmaya başladı. Genç kızın babası M.F.Ş., evdeki kasada bulunan 60 çeyrek altın, 100 gram altın, 3 bilezik, altın künye, saat ve bir miktar dövizi, kızı A.Ş.'nin tehditle sevgilisi F.S.G.'ye verdiği gerekçesiyle şikayetçi oldu.

A.Ş.'ye cinsel istismarda bulunmak, alıkoymak, hürriyetinden yoksun bırakmak ve değişik zamanlarda genç kızın saatçi babasına ait altın ve paraları yağmalamak suçlamasıyla tutuksuz yargılanan F.S.G., Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 28 Aralık 2011'de görülen duruşmada, suçlamaları kabul etmedi. F.S.G., sosyal paylaşım sitesinde A.Ş. ile tanıştıklarını belirterek, "Bir süre birlikte çıktık. Daha sonra S. isimli bir kız ile tanıştım ve onunla çıkmak istedim. A.Ş.’ye ayrılmak istediğimi söyledim. Ayrılmak istemediği için sürekli bana hediyeler getirmeye başladı. Saat, künye gibi. Ben tehdit etmedim. Daha sonra bu olaylar olduktan sonra Facebook’tan bana yazdıkları var. Bunları mahkemeye avukatım aracılığı ile sunabilirim" dedi.

A.Ş. ise sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan tanıştığı ve bir süre flört ettiği F.S.G.’nin kendisini tehdit ederek babasına ait kasadan hırsızlık yapmaya zorladığını iddia etti. Toplam 75 yıla kadar hapis cezası isteminde bulunan savcının mütalaasının ardından F.S.G. hakkında tutuklama kararı veren mahkeme heyeti, duruşmayı 10 Ocak tarihine erteledi.

10 Ocak'ta görülen duruşmada ise F.S.G.'nin avukatı Yılmaz Kolak, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta F.S.G.'nin A.Ş. ile aralarında geçen mesajları delil olarak mahkemeye sundu. Deliller üzerine mahkeme heyeti, F.S.G.’yi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı ve duruşmayı 6 Mart tarihine erteledi.



TT(SU/SS)

---

A.Ş.: Ayşenur Şener

F.S.G.: Ferdi Selim Gündüz