Olay polise giderek tecavüze uğradığını söyleyen M.A.'nın şikayetiyle ortaya çıktı. Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği'ne götürülen M.A., "Kocam geçirdiği rahatsızlıktan dolayı zihinsel engelli durumda. Kendisiyle birlikte yaşıyoruz. Komşumuz olan F.K., bana gelerek benden hoşlanan ve evlenmek isteyen bir arkadaşı olduğunu söyledi. Ben önce kabul etmedim. Ama bu kişinin beni sevdiğini, benimle evlenmek istediğini ve engelli kocama da yardımcı olacağını söyledi. Ben de tanışma isteğini kabul ettim. F.K. arkadaşı T.A. ile birlikte beni bir otomobille aldılar. Biz sözde tanışacaktık. Ancak otomobili Kepez ilçesi Varsak mevkiinde ormanlık alana götürdüler. Burada alkol aldıktan sonra T.A. bana tecavüz etti. F.K. de yanımızdaydı" diye konuştu.

Şikayet üzerine harekete geçen Ahlak Büro Amirliği ekipleri, tecavüze uğradığını söyleyen kadının komşusu 35 yaşındaki F.K. ve arkadaşı 25 yaşındaki T.A.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Konyaaltı Belediyesi'nde çalışan F.K. ile bir şirkette çalışan T.A. sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

M.A. burada hem komşusunu, hem de kendisine tecavüz ettiğini söylediği T.A.'yı teşhis etti. İkili ifadelerinin ardından cinsel saldırı suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.