Maden Mahallesi, Emlak Konutları Sitesi, A-11 Daire 9'da, 8 ay önce evlendiği özel bir bilgisayar firmasında çalışan eşi Merve Bayraktar ile yaşayan Mehmet Mert Bayraktar, dün sabah hasta olduğu için işe gitmedi. Sabah saatlerinde eşini işe yollayan ve hasta olduğu için de ilaçlarını alıp uyuduğu belirtilen Mehmet Mert Bayraktar, eve giren iki kişi tarafından önce darp edildi. Daha sonra boğazı kesilerek öldürüldü. Mehmet Mert Bayraktar'ı telefonlara cevap vermeyince durumundan şüphelenerek çilingirle eve giren babası Ömer Bayraktar buldu.



OĞLUNU BIRAKMAK İSTEMEDİ



Mehmet Mert Bayraktar, Sarıyer Merkez Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Garipçe Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Sarıyer eski Belediye Başkanı Yusuf Tülün, Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer’in yanı sıra, Bayraktar’ın ailesi ve yakınları katıldı. Törende taziyeleri kabul eden amca Özdemir Bayraktar ve baba Ömer Bayraktar, cinayetin nedeni ile ilgili bir şey bilmediklerini söyledi. Amca Bayraktar, “İşinizle ilgili bir tehdit alıyor muydunuz?” sorusuna “Somut bir şey yok” diye cevap verdi. Tören boyunca yakınlarının desteği ile ayakta kalan anne Handan Bayraktar, oğlunun tabutuna sarılarak yaklaşık 10 dakika bekledi. Anne Bayraktar daha sonra yakınları tarafından ikna edilerek cami avlusundan çıkartıldı.



EŞİNİN FERYATLARI YÜREK DAĞLADI"AŞKIM BİZ DAHA ÇOK KÜÇÜKTÜK"


Törenden önce 2 kez baygılık geçirip eve götürülen, ancak tören sırasında camiye getirilen Merve Baytar’ın feryatları yürek dağladı. “Aşkım biz daha çok küçüktük” şeklinde sayıklayan acılı eşin, “O şehit oldu” diye bağırması çevredekilere duygusal anlar yaşadı. Cami duvarının korkuluklarına çıkarak, eşinin tabutuna bakan ve “Aşkım 10 yıldır birbirimizi bekledik” diyerek gözyaşı döken Merve Bayraktar yakınları tarafından cami avlusundan uzaklaştırıldı.


KAPI ZORLANMIŞ


Cenazeye katılan Mehmet Mert Bayraktar'ın yakınları evin kapısının zorlandığını, Bayraktar'ın eter veya benzeri bir madde ile etkisiz hale getirildiğini ve babasının çilingir ile eve girdiğinde korkunç manzara ile karşılaştığını söyledi.



Mehmet Mert Bayraktar’ın cenazesi, namazın ardından babasının Sarıyer Zümrüt Mahallesi’ndeki evine götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra cenaze götürüldüğü Garipçe Mezarlığı’nda toprağa verildi.


ÖA (FOTOĞRAF)