ETSO'da düzenlenen 2011 yılının vergi rekortmenleri törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik ile birlikte, iş adamları, mali müşavirler katıldı. Kurumlar ve gelir vergisi ile yüksek düzeyde ihracat yapan 5 firmaya plaket verilmesi töreninde konuşan ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, "Türkiye'de bürokrasi, sağolsun çok hızlı yürüdüğü için Vakıf Üniversitesi konusunda iki yılda, ancak mesafe alabildik. Maalesef Başbakan her ne kadar hızlı koşsada bürokrasi ayak uyduramıyor. Zaman zaman bu sıkıntılar oluyor. Bizim bölgemizdeki bürokrasiyi kast ederek söylemiyorum. Sayın valim bakmayın" demesi gülüşmelere neden oldu.

Başkan Yücelik konuşmasına şöyle devam etti:"Bizim bölgemizdeki bürokrasiden razıyız. Çünkü yarın yine yüz yüze bakacağız. İşlerimiz aksayabilir. Ne lüzumu var. Biz Ankara'daki bürokrasiden bahsediyoruz. Hakikaten Allah için Başbakan çok koşuyor. Bazen de hakikaten üzülüyorum. 24 saatin belki 20 saatini yurtiçinde ve dışında koşuyor. Ama hepimizin koşması lazım. Koşabilmemiz için de özel sektörün önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor" diye konuştu.

Sanayinin gelişmesi için üretim şart olduğuna işaret eden ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum'da istihdam rakamlarının 12 bin 500'ü resmi, 50 bini özel sektörde olmak üzere 62 bin 500 sigortalı, 36 bin memur, 29 bin Bağ-Kur ve tarım sigortalı olduğunu belirtti. Yücelik, emekli sandığı, sigorta ve bağ-kur'dan 65 bin emekli vatandaşın kentte yaşadığını söyledi.



NÖ,KB (KS/RT)