Orkestra şefliğini Cemi'i Can Deliorman'ın, solistliğini ise dünyaca ünlü Türk keman virtüözü Cihat Aşkın'ın üstlendiği Eskişehir Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Ulvi Cemal Erkin'in 'Köçekçe' ve 'Keman Konçertosu' ile Rimsky Korsakov'un 'Şehrazat'ını seslendirdi. Konseri Side Belediye Başkanı AK Parti'li Abdulkadir Uçar, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Anadolu Üniversitesi öğretim üyeleri, çok sayıda yerli ve yabancı sanatsever izledi.

'Yaşam Boyu Eğitim' sloganıyla üniversitelerin sadece eğitim ve bilim alanında değil, sanat ve kültür dalında da etkin olması gerektiğine inanarak yola çıkan Eskişehir Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, evrensel sanat dünyasına da katkıda bulunma hedefiyle 2004 yılında kuruldu. Orkestranın konserleri arasında 'Atatürk'ün Doğumunun 125'inci Yılı Kutlama Konserleri', Köln Üniversitesi konserleri, Konservatuvar Opera Ana Sanat Dalı ile birlikte gerçekleştirdiği, Eskişehir'in kendi olanaklarını kullanarak sahnelediği ilk operet olan J. Strauss'un 'Yarasa' adlı eseri yer alıyor.

Bu yıl Side Belediyesi tarafından 12'ncisi düzenlenen, 2010 yılında Avrupa Festivaller Birliği'ne kabul edilen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 21 Eylül Cuma Günü Side Antik Tiyatrosu'nda Lezginka Dağıstan Halk Dansları Topluluğu gösteri sunacak.