Eski karar defterlerinde bazı rakamların silinerek yerine farklı rakamların yazıldığını fark eden yeni okul idarecileri, durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü olayın aydınlatılması için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan müfettiş istedi. Bakanlık tarafından görevlendirilen 3 müfettiş soruşturma başlattı. Karar defterlerini geriye dönük inceleyen müfetişler, özellikle 2006 ile 2007 yılları arasında bazı rakamların silinerek değiştirildiğini, okulun otoparkının ihale yapılmadan her yıl aynı kişiye verildiğini tespit etti. Müfetişler, raporlarında 10 kişinin bu şekilde 50 bin TL'yi zimmetlerine geçirdiklerini belirtip, sanıklar hakkında dava açılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

YENİ MÜDÜR DİNLENECEK

Sanıklar hakkında, 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada tutuksuz yargılanan okulun eski müdürü O.K., Okul Aile Birliği eski Başkanı M.Ö. ile diğer yöneticiler, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Hakim, eksik evrakların tamamlanması ve Namık Kemal Anadolu Lisesi Müdürü Reha Karasu'nun tanık olarak dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Davada tanıklık yapacağını belirten Namık Kemal Anadolu Lisesi Müdürü Reha Karasu, "Konu yargıda olduğu için konuşmak istemiyorum. Bildiğimi tanıklık yapacağım mahkemede söyleyeceğim. Dava ile ilgili son sözü yargı söyleyecek" dedi.


BK(AÖ/AK)