Bursa'da 2 dönem milletvekilliği yapan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Gedik, Mudanya İlçesi'nde, geçen yılın Nisan ayında bir restoranda Trabzonspor- Eskişehirspor maçını izlerken, çıkan kavgada tabancayla öldürüldü. Cinayet ardından yakalanan Gedik'in hemşehrisi olan Trabzonlu arkadaşı Mehmet Akif Şahin, Emniyet Müdürlüğü'ndeki  sorgusu ardından tutuklandı.

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya cinayet suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Mehmet Akif Şahin'in Avukatı Kenan Aşık ile öldürülen Mehmet Gedik'in yakınları ve avukatları katıldı. Duruşmada söz alan Avukat Kenan Aşık, müvekkili olan sanık Mehmet Akif Şahin’in şeker hastası olduğunu belirtirken, iradesini etkiliyen veya sakatlayan bir hastalığının bulunup bulunmadığının tesbit edilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı ertelerken, Mehmet Akif Şahin’in tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilerek gözlem altında tutulup, cinayet anında da iradesini etkileyen  rahatsızlığı bulunup bulunmadığı ve akli dengesinin tespitine karar verdi.



SB(FK/İD)