İngiltere ve Fransa'da 4 kez  tutuklanıp 15 yılını demir parmaklıklar arkasında geçiren yeraltı dünyasının tanınmış isimlerinden ve uyuşturu baronu olarak bilinen Nurettin Güven, Fransa'da  kaldığı iki cezaevinde "Çakal Carlos" ile yedi yılda nasıl iyi arkadaş olduğunu anlattı.

 

CARLOS İLE 7 YIL GEÇİRDİM

Güven, "2005 yılında Fransa'da Clairvaux Cezaevi'nde Carlos olarak bilinen İlich Ramirez Sanchez  ile karşılaştım. Bana ilk hoşgeldin diyen insanlardan bir tanesiydi. 3 sene 6 ay aynı cezaevinde kaldık sonra Paris'te Poissy Cezaevi'ne gitti. Belli bir müddet sonra ben de Paris'teki Poissy Cezaevi'ne gittim.

Aynı cezaevinde 3 buçuk sene daha kaldım. Toplamda 7 sene beraber yattık. Bana bir kardeşten daha öte dost, arkadaş ve sohbet ortağıydı. Onda olmadı ben verdim, bende olmadı o verdi. Kardeş gibi ilişkilerimiz devam etti. Şu an her pazar günü beni arıyor.

Her aradığında içerde olmasından dolayı vicdan azabı çekiyorum. 19 senedir içeride. Bana göre suçlu değil. Suçlu olsa bile cezasını yeterince çekti. Biran önce ülkesine gönderilmesini bütün kalbimle Allah'tan diliyorum. Carlos adına yaptıklarından ve yazdıklarından İsrail hükümeti alınmışsa onun adına ben özür diliyorum. Fransız halkına bir kötülüğü varsa ben özür diliyorum. Bir an önce serberst kalmasını temenni ediyorum. Hayatında çeşitli yaşadıklarını sohbetlerimizde bana anlattı. Günlüğünün öldükten sonra yayınlanacağını söyledi . O konuyla ilgili birşey söylemek bana yakışmaz. İnşallah çıkınca kendi özgür iradesiyle anlatır.  


Kendisine onun yüzünden tutuklandığımı söyledim, güldük. İyi bir insan. 1974'te İslam'ı kabul etmiş. Bir gün ben imam oldum ona müezzin ol dedim, baktım ezan okuyamıyor. ona orada 3 - 4 dua öğrettik. Müslüman devrimci güzel bir komünist insan. Carlos'la kardeş gibiydik.

Biz de ahde vafa bir günlük değildir ölene kadardır. İlich Ramirez Sanchez komünist kardeşime elimden geleni yapacağım. Aramızda karşılıklı bir gönül bağı vardır. Paylaştığımız çok sırlar var. Gerek Carlos, gerek Bask (İspanya'nın Bask otonom bölgesi ) militanlarıyla kardeşçe ilişkilerimiz vardı .

 

CARLOS İLE TELEFONDA KONUŞTU


Özgürlüğüne kavuşmasının ardından ilk kez konuşan Nurettin Güven, 7 yıl beraber kaldığı cezaevinde sırdaşı olarak tanımladığı, 'Çakal Carlos' olarak bilinen İlich Ramirez Sanchez ile telefonda konuştu.

 

Carlos ile telefonla konuştuktan kendisini bir kardeş gibi çok yakın gördüğünü, Carlos'un serbest bırakılması için kampanya başlatacağını, gerekirse onun namına İsrail'den özür dileyeceğini söyledi.

 

İŞTE O TELEFON KONUŞMASI

------------------

 

Güven: "Nasılsın, iyi misin? Ne yapıyorsun?"

Carlos : "İyiyim"

Güven: "İnşallah senin özgürlüğün için knuşuyouz. İnşallah özgür kalacaksın"

Carlos: "İnşallah, İnşallah"

Güven: "Arkadaşlar nasıl orada?"

Carlos : "Onlar iyi"

Güven: "Gazeteci arkadaşlarla röportaj yapıyoruz"

Carlos: "Benle röportaj yapılacaksa önce benim avukatla konuşulursa daha iyi olur. Çok gazeteci hakkımda yalanlar yazdı"

Güven: "Seni oradan çıkartmak ve ülkene dönmeni sağlamak için elimden geleni yapacağım"

(Nurettin Güven'in bu sözleriyle Carlos mutlu oluyor)

Güven: Sen orada 17 yıldır cezaevindesin, değil mi kardeşim?

Carlos: 17 yıldan fazla... 

Carlos: "Benle ABD uğraşıyor"

Güven: "Bence ABD değil  asıl uğraşan İsrail. Ben gerekirse senin adına İsrail'den özür dilerim"

Güven: "İnşallah haftaya sana güzel haberler vereceğim"

Carlos: "İnşallah, kendine iyi bak"

 

Nurettin Güven "Carlos 20 yıl hapis yattı. Carlos'u çok seviyorum. Yaşlandı. Sağlığını kaybetti. Sağlığı cezaevi koşullarına uygun değil. Artık ülkesine gönderilmesi gerekir. Herkesin onu özgürlüğüne kavuşturması görevimiz."