Olay saat 08.30'da Iğdır'ın Aralık İlçesine bağlı Ağrı Dağı eteklerindeki 120 hane, 650 nüfuslu Yenidoğan Köyünde meydana geldi. Çiftçilikle uğraşan 30 yaşındaki Mehmet Avaz, belirlenemeyen bir nedenle cinnet getirdi. Evde 25 yaşındaki eşi Nurcan'ı ve daha sonra 4 yaşındaki kızı Medine'yi av tüfeğiyle ateş ederek öldüren Mehmet Avaz, aynı silahı başına dayayarak ateş etti.

BÜYÜK OĞLU KURTULDU

Köylüler ve Avaz ailesinin yakınları silah sesleri üzerine eve girdiklerinde kanlar içinde 3 cesetle karşılaştı. Gördükleri manzara karşısında şoke olan ailenin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ailenin büyük çocuğu olan 11 yaşındaki İbrahim Avaz'ın anne ve babasının geçimsizliği üzerine Aşağıarasan Köyündeki akrabalarının yanında kaldığı ve burada okula gittiği için kurtulduğu belirtildi.

2 AY SIĞINMA EVİNDE KALDI
Köylüler, aile arasında şiddetle geçimsizlik bulunduğunu ve Nurcan Avaz'ın 2 ay sığınma evinde kaldıktan bir süre sonra kendi isteği ile evine döndüğünü söyledi.
Köye giden gazeteciler, Avaz ailesinin mensuplarının saldırısına uğradı. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma basın mensuplarını köyden dışarı çıkadı
 
AD(KS/AAA)